Bjørnsletta skole er den første skolen i Oslo som er bygget etter passivhusstandard, og skolen er et forbildeprosjekt (FutureBuilt) der en rekke miljøtiltak har halvert klimagassutslippene.
Målet er flere slike bygg. Foto: Trond Joelson

ZEBRA2020 avslutter med workshop

SINTEF Byggforsk inviterer til bred deltakelse i den siste norske workshopen i EU-prosjektet Nearly Zero-Energy Building Strategy 2020 (ZEBRA2020). 

EU-prosjektet ZEBRA2020 (Nearly Zero-Energy Building Strategy 2020) nærmer seg slutten.

– Vi har nå gleden å presentere resultater, verktøy og anbefalinger, og ønsker å diskutere dette med deltakere fra myndigheter og næringen på denne workshopen, sier forsker Michael Klinski ved SINTEF Byggforsk.

Siden 2014 har ZEBRA2020 arbeidet på tvers av 17 europeiske land. Hovedmålet har vært å bidra til å øke andelen svært energieffektive bygg (nZEBs – nearly zero energy buildings/nesten-nullenergibygninger) i Europa. Prosjektet har dekket 90 prosent av bygningsmassen i EU og EØS og det har vært jobbet systematisk med å kartlegge framdriften mot markedsovergangen til nZEBs i alle deltakerlandene.

I prosjektet har det blitt samlet inn store mengder data for å kunne evaluere og optimalisere dagens politiske virkemidler og strategier. Som hjelpemiddel for dette har det blitt utviklet nettbaserte "sporingsverktøy". Prosjektet har munnet ut i en rekke anbefalinger og strategier for byggesektoren og politiske beslutningstakere for å framskynde et markedsløft for nZEBs.

Les mer om ZEBRA2020 her.