Prosjektleder May Sindre i Statens vegvesen (fra venstre), Dan Frode Stenbrenden i Infratek, Jarle Pettersen i Infratek og Kristian Jensen i Statens Vegvesen. Foto: Infratek

Første tunnelkontrakt til Infratek

Infratek skal stå for elektrotekniske installasjoner i den nye E16-tunellen mellom Sandvika og Wøyen i Bærum. Dette er Infrateks første tunnelkontrakt.

Det skriver elektroentreprenøren i en pressemelding tirsdag. 

– Vi vant på pris, som var det eneste kriteriet, og verdien på kontrakten med Statens vegvesen er 20,59 millioner kroner, uttaler divisjonssjef Jarle Pettersen i Infratek.

Det er Infrateks divisjon Infra Solutions som skal stå for arbeidet.
– Dette er en stor dag for oss. Vi kommer inn i et nytt marked; et marked som er i sterk vekst. Med denne kontrakten viser vi at Infratek er konkurransedyktige også her. Dette prosjektet gir Infratek en ny dimensjon. Vi ser bokstavelig talt lys i tunellen, fortsetter Pettersen i pressemeldingen. 

Entreprisen gjelder levering og utførelse av elektroinstallasjoner for Bjørnegårdtunnelen og tilhørende stengepunkter i dagen ved tunnelportaler. Tunnelen består av to løp med to kjørefelt i hvert løp. I tillegg er det tre tekniske bygg.

Bjørnegårdtunnelen er en 2,3 kilometer lang to-løps tunnel som inngår i den nye E16-løsningen i Sandvika. Elektrojobben omfatter blant annet levering og montering av 88 kilometer kabler, tre hovedtavler og tre UPS-anlegg.
Infratek skal også montere og tilkoble i alt 1.653 armaturer i tunellanlegget. Oppdraget omfatter også tilkobling av til sammen 48 vifter. Frist for ferdigstillelse av begge oppdragene er satt til 13. desember 2019.