– Det er gjort en iherdig innsats for å gjennomføre en nødvendig omstilling, men ryggsekken vi fikk med oss var for tung, sier daglig leder Ketil Hveding i Innherred Bygg. Selskapet har nå meldt oppbud. Foto: Anders Romsøy Johansson, Avisa Innherred 

Innherred Bygg melder oppbud – i underkant av 40 personer mister jobben

Mandag måtte Innherred Bygg med hovedkontor i Levanger melde oppbud og i underkant av 40 personer mister jobben.

Avisa Innherred siterer en pressemelding som ble sendt fra Innherred Bygg mandag ettermiddag.

– Det er med et tungt hjerte vi melder oppbud, men slik situasjonen har blitt ser vi dessverre ikke at det lenger er grunnlag for videre drift, sier styreleder Marit Støre-Valen, ifølge pressemeldingen.

Styrelederen melder at selskapet i august leverte et lite overskudd, men at trenden ikke var tilstrekkelig for å betjene gjelden.

Gikk tre millioner kroner i underskudd i 2015 uten at styret visste det

Byggeindustrien skrev tidlig i august om såpeoperatilstander i byggenæringen i Levanger. Innherred Bygg gikk i 2015 tre millioner kroner i underskudd uten at hovedaksjonær og styret visste det.

Tidligere daglig leder og tre mellomledere sluttet i Innherred Bygg i januar og ble beskyldt for å ha svidd av 400.000 på julebord i 2015. Kort tid startet tidligere daglig leder i Innherred Bygg, Martin Sivertsen, opp Innherred Entreprenør.

Hovedaksjonær Ketil Hveding som hadde overtatt som daglig leder i Innherred Bygg så for kun en måned siden lyset i tunnelen, selv om han innså at 2016 ville bli et tungt økonomisk år for Innherred Bygg.

– Vi har allerede tegnet kontrakt med flere store prosjekter som vil starte opp i løpet av høsten. Men det blir så sent på året at vi ikke klarer å rette opp i 2016. Vi utfører mye gratisarbeid med reklamasjoner og prosjekter som det ble tatt betaling for i fjor som ikke er utført, uttalte han i august.

Håper virksomheten videreføres med nye eiere

Avisa Innherred skriver at ledelsen og styret aktivt har søkt å finne løsninger for å ivareta ansatte, kunder og leverandører.

– Det er gjort en iherdig innsats for å gjennomføre en nødvendig omstilling, men ryggsekken vi fikk med oss var rett og slett for tung, sier Hveding, ifølge pressemeldingen fra selskapet.

Innherred Bygg melder at den nødvendige omstillingen i selskapet var kommet godt i gang, og ordreporteføljen er god ved oppbudstidspunktet.

̶ Styret har et godt håp om at virksomheten videreføres av nye eiere, som vil ivareta ansatte og kunder, uttaler styreleder Støre-Valen i pressemeldingen.