Uwe Krueger (fra venstre), Philip Hoare og Pierre H. Bastviken.

Atkins

Atkins mener Norge kan innta det globale førersetet

Bygg og samferdsel er områder hvor Norge kan innta det globale førersetet, mener ledelsen i konsulentselskapet Atkins.

Toppsjef Uwe Krueger i Atkins mener nordmenns omfattende bruk av avansert teknologi gir gode forutsetninger for å utvikle høyteknologiske bygg. Videre mener han den store elbil-parken gir unike forutsetninger for at Norge kan bli ledende på såkalt Intelligent Mobility.

Sammen med Philip Hoare, sjef for Transportation i Atkins UK & Europe, besøkte Krueger nylig datterselskapet i Norge, tidligere Terramar, som Atkins overtok i mars 2015.

– Terramar passer svært godt inn i Atkins. Det var et anerkjent norsk konsulentselskap med mange tunge fagfolk og en spennende kundebase. Selskapet spilte en sentral rolle i flere av Norges prestisjeprosjekter, eksempelvis byggingen av Operaen og det nye Holmenkollen-anlegget, sier Krueger i en pressemelding.

– Nå blir kompetanse og beste praksis fra Atkins’ internasjonale virksomhet, sammen med Atkins Norges lokale markedskunnskap, en kraftfull kombinasjon. For norske kunder betyr det enda bedre tjenester, med fokus på innovasjon og bærekraft. Vi skal vokse raskt og organisk i det norske markedet, legger han til. 

Krueger sier videre i pressmeldingen at det er flere områder hvor Atkins' internasjonale kompetanse kan være interessant for norske virksomheter.

– Intelligent Mobility kommer for fullt, og her må mange teknologiutfordringer løses: Hvordan integrerer vi selvgående kjøretøy med eksisterende offentlig transport og infrastruktur i et bymiljø? Hvordan kan du sømløst planlegge dagen på en miljøvennlig og tidseffektiv måte via en mobilapp, slik at du alltid har riktig fremkomstmiddel tilgjengelig? Dette handler om å tilby mobilitet som en tjeneste – et fascinerende område der vi ligger langt fremme. Med Norges omfattende elbil-park har dere spesielt gode forutsetninger for å bli ledende på dette området, sier Krueger.

– Et annet område er detaljert design av store bygge- og infrastrukturprosjekter. Atkins har internasjonale kapabiliteter som kan øke både lønnsomhet og leveransekvalitet i Norge, fortsetter han.

Les også:Terramar blir Atkins Norge fra 1. april