Consto sikrer seg inngang til det svenske byggemarkedet gjennom Byggbolaget i Värmland AB. Fra venstre styreleder Jonas Jønsson i BBV, vd Lasse Vikström, adm. dir. Hans Kristian Seterlund og styreleder Kent-Helge Holst, Consto AS. Bak leder av Consto forretnings-utvikling, Jarl G. Johansen.

Consto overtar svensk byggselskap


Consto AS har kjøpt 70 prosent av aksjene i det svenske entreprenørselskapet Byggbolaget i Värmland AB (BBV) i Karlstad.

BBV er en av Värmlands ledende byggentreprenører med 170 ansatte og en forventet omsetning i 2016 på rundt 800 millioner svenske kroner.

Selgere er BBVs administrerende direktør, Lasse Vikström, og styreleder Jonas Jønsson, som begge fortsetter i selskapet. Byggbolaget har hovedkontor i Karlstad og avdelingskontor i Ørebro.

– Vi har opplevd en kraftig vekst det siste året, og har nå en samlet ordrereserve på 2,5 milliarder svenske kroner, opplyser Lasse Vikström i en pressemelding.

Boligbygging utgjør størstedelen av ordrereserven, men selskapet utfører også alle typer nærings- og industribygg.

Consto har i løpet av ti år bygget opp et landsdekkende norskeid entreprenørkonsern med 550 ansatte og en forventet omsetning i 2016 på ca. 3,5 milliarder kroner.

– Vi har hatt et strategisk mål om å gå inn i det svenske byggemarkedet, sier adm. direktør Hans Kristian Seterlund i Consto AS.

- Byggbolaget passer godt inn i vårt konsern og vår måte å drive entreprenørvirksomhet, legger han til.

Les også: