Sotra-foreldre politianmelder Vegvesenet

Foreldre til barn som har skolevei langs riksvei 555 i Straume i Fjell kommune har anmeldt Statens vegvesen for å få dokumentasjon på at barna deres trygt kan passere arbeidet på veien.

Det skriver Bergens Tidende i en artikkel på sine nettsider.

– Vi er redde for barna våre, og ønsker oss et møte med Vegvesenet. Vi vil ha skriftlig dokumentasjon på at det er forsvarlig å la skolebarn passere så tett inntil det vi oppfatter som et farlig veiarbeidsområde, sier Marianne Monsen i FAU ved Liljevatnet skule til bt.no.

Etterlyser overbygg

Nils Larsson har en en datter som hver dag passerer anleggsområdet.

– Jeg har anmeldt forholdet til lensmannskontoret. Jeg kjører daglig forbi disse arbeidene, og syns veimyndighetene har tatt for lett på sikringen her. Hvorfor har man ikke satt opp gangveier med ståloverbygg slik man gjerne gjør andre steder? spør Larsson.

Rektor Ingunn Bente Lie ved Liljevatnet skule bekrefter overfor Bergens Tidende at huner kjent med arbeidene.

– Det ble sendt ut et skriv om at disse arbeidene skulle utføres. Dette ble gjort i samarbeid med entreprenøren, og det ble forsikret om at skoleveien skulle være trygg på tross av arbeidene, sier hun.

Tar det på alvor

Byggeleder Camilla Bakervik i Statens vegvesen sier at man nå opererer med vaktmann som kontinuerlig er til stede på anleggsplassen.

– Vi tar politianmeldelsen på alvor, og vil nå ta en runde med skole og foreldre. Vi har gjort en risikovurdering, men lytter selvfølgelig til publikum, sier Bakervik.

Etterforskningsleder Svenn Erik Midthjell ved Sotra og Øygarden lensmannskontor bekrefter at politiet har mottatt anmeldelsen.