Foto: Statens vegvesen

Gjennomslag i Reinforsheia (Video)

Onsdag hadde Statens vegvesen gjennomslag i tunnelen gjennom Reinforsheia på E6 Helgeland nord.

Drivingen av tunnelen gjennom Reinforsheia er ferdig, slår Vegvesenet fast i en pressemelding.

Gjennomslaget skjedde 14. september, med en sprengsalve fra utsiden av fjellet ved Langvassåga. Tunnelen er 625 meter lang, og Hæhre Entreprenør startet drivingen i april i år, skriver Vegvesenet i meldingen.

– Fra tunnelutløpet skal nye E6 gå på en ny bru over Langvassåga. Hæhre starter byggingen av denne nå i september, forteller prosjektleder Trond Maas Pedersen i Statens vegvesen.

Tunnelen er en del av parsell to i prosjektet E6 Helgeland nord. Når den nye veien er ferdig, slipper trafikantene unna den velkjente nittigraderssvingen like ved utløpet til den nye tunnelen. Parsellen åpner etter planen for trafikk høsten 2018.

Prosjektet er ett av tre delprosjekter i veiutviklingspakken E6 Helgeland. Helgeland nord strekker seg over en veistrekning på 125 kilometer, hvor det i alt skal bygges og utbedres 62 kilometer vei.

Utbyggingen skjer gjennom en veiutviklingskontrakt som gir entreprenøren ansvar for både prosjektering og bygging av den nye veien, samt drift på hele strekningen etter ferdigstillelse. Det er Hæhre Entreprenør som bygger nye E6.