Johan Arnt Vatnan tiltrer som prosjektdirektør for E6 i Trøndelag 1. januar 2017. Endelig vedtak om E6 øst kommer i oktober.

Ny E6 vedtatt i Trondheim

Bygningsrådet i Trondheim kommune har vedtatt at E6 øst skal bygges, men byggestart er ennå uavklart.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel denne uken.

– E6 mellom Åsen og Ulsberg må ses i sammenheng. Vi har tidligere uttalt at bygging av E6 øst vil ha stor samfunnsøkonomisk betydning, uttaler Finn-Aasmund Hobbesland, direktør for planprosesser og samfunnskontakt i Nye Veier.

Veiselskapet skal neste uke ha et møte med ordførerne langs den 115 kilometer lange europaveistrekningen fra Åsen til Ulsberg.

Hobbesland sier til Adresseavisen at man ennå ikke kan si noe om hvilket år den nye strekningen kommer.

– Men E6 øst ligger langt oppe på våre prioriteringslister. Vi ba om full fremdrift for planprosessen, og det har vi nå fått med vedtaket i bygningsrådet, sier han til avisen.

Administrerende direktør i Nye Veier Ingrid Dahl Hovland presiserer at selskapet må ha kontroll på alle planvedtak og kostnader før de kan si noe endelig om oppstart.

Endelig vedtak skal, ifølge Adresseavisen, skje i bystyret i slutten av oktober. I mellomtiden har trondheimsordfører Rita Ottervik (Ap) og fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) i Sør-Trøndelag skrevet brev til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). I brevet ber de statsråden forsikre om at en utbygging av E6 øst til fire felt og doble tunnelløp ikke vil ødelegge for den inngåtte bymiljøavtalen mellom Trondheim kommune og staten.

Hvil Solvik-Olsen ikke kan garantere dette, skriver Adresseavisen at Ap kan komme til å snu og stemme ned utbyggingsplanene

Johan Arnt Vatnan tiltrer som prosjektdirektør for E6 i Trøndelag 1. januar 2017. Strekningen mellom Åsen og Ulsberg er på 115 km og hadde i fjor en kostnadsramme på 26 milliarder kroner.

– Jeg gleder meg til denne store utfordringen og går ydmyk til oppgaven, sa Vatnan da han ble ansatt i stillingen i Nye Veier i sommer.