Stor-Oslo Eiendom selger boligtomt til Veidekke Eiendom

Stor-Oslo Eiendom solgte i sommer en del av det ferdig regulerte Skårer-Syd feltet i Lørenskog kommune til Veidekke Eiendom. 

Den solgte eiendommen er del av et område på ca. 90 mål som Stor-Oslo Eiendom i løpet av de siste fire år har utviklet og omregulert, sammen med Lørenskog kommune og lokale grunneiere. Området er omregulert fra næring og industri til bolig og lokal handelsvirksomhet. Delfeltet Veidekke Eiendom AS kjøper er regulert til boligformål, primært med tanke på rekkehus.

Skårer Syd er et satsningsområde for Lørenskog kommune med utvikling av mange nye boliger og etablering av det nye sentrum av Lørenskog. Opprinnelig kontrollerte Stor-Oslo Eiendom 2/3 av Skårer Syd med et samlet potensiale på ca. 1250 boliger. Et godt salg har gjort at Stor-Oslo Eiendom nå har fire byggetrinn med totalt 205 boliger under oppføring. Tidligere har selskapet også solgt to delfelt til JM Bygg Norge. Stor-Oslo Eiendom sitter etter salget til Veidekke igjen med et utbyggingsfelt på Skårer Syd med ca. 350 boliger.

- Vi er godt fornøyd med prosjektet vårt på Skårer Syd. Her følger vi vår strategi om å være en profesjonell utvikler av store eiendommer og tilrettelegge for by- og stedsutvikling, samtidig som vi bidrar til å imøtekomme det store boligbehovet i Oslo-regionen. Vi velger selv å gjennomføre og bygge ut deler av området, og selger samtidig ut delfelt til de andre profesjonelle boligaktørene. Boligpolitisk er dette gunstig, da det setter fart på boligbyggingen med flere aktører i området. For oss er dette strategisk riktig og noe vi skal gjøre mer av i tiden fremover, sier adm. dir. i Stor-Oslo Eiendom, Mathis Grimstad.