<p>HuaShang Tengda bygger først et rammeverk, komplett med forskaling og rør, og så fyller maskinen inn resten. Foto: HuaShang Tengda</p>Foto: HuaShang TengdaFoto: HuaShang TengdaFoto: HuaShang TengdaFoto: HuaShang Tengda

Printet toetasjes hus på 45 dager

Et kinesisk selskap har lyktes med å levere et ferdig hus på 400 kvadratmeter fordelt på to etasjer på 45 dager ved hjelp av 3D-printer.

Beijing-baserte HuaShang Tengda er ikke første kinesiske entreprenør som markerer seg med å 3D-printe bygg på flere etasjer, men er, ifølge 3Dprint.com, først ute med å printe hele konstruksjonen på plassen, i motsetning fra å printe elementer og montere dem sammen, som konkurrenten WinSun, som i 2015 hevdet de hadde printet en seks etasjes bygning.

– Denne teknologien vil ha en sosial effekt som ikke kan måles. På grunn av farten, lave kostnader og enkle og miljøvennlige materialer, kan dette forbedre folks livskvalitet, heter det i en uttalelse fra HuaShang Tengda.

20 tonn betong ble brukt for å printe huset, som har 25 centimeter tykke vegger. Seismiske tester viser, ifølge 3Dprint.com at konstruksjonen kan motstå jordskjelv med en styrke på åtte på Richter-skalaen.