Thon Hotel Stavanger

Thon Hotel Stavanger åpnet akkurat i tide til ONS, den store olje- og gassmessen som arrangeres i Stavanger hvert andre år. 

Thon Hotel Stavanger

Sted: Klubbgaten, Stavanger

Prosjekttype: Businesshotell

Byggherre: Klubbgata 6 DA

Kontraktssum: 101,5 millioner kroner

Btoareal: 5.500 kvadratmeter

Byggherreombud/SHA-koordinator utførelse: Sweco

Totalentreprenør: Consto

Teknisk totalentreprenør: Roxel Tekniske

Arkitekt: Brandsberg-Dahls Arkitekter

Interiørarkitekt: Ramsøskar Interiørarkitekter

Rådgivere: RIB: Procon Stavanger l RIBR: Konsepta l RIE: Roxel Elektro RIV: Roxel VVS / Roxel Klima l RIAku: Akustikk-Konsult l RIByFy: Smi energi og miljø

Underentreprenører /leverandører: Riving: Stangeland Maskin l Badekabiner: Part AB l Tømrerarbeider: Gann Tre l Malerarb: Lund & Vaaland l Gulvlegger: Thorstein Lund l Flisarbeider: Lund Mur & Flis l Kjerneboring/betongsaging: Kay’s Betongsaging l Stålmontasje: Varhaug Bygg & Montasje l Brannisolering/tetting: Lilleland l Betongarbeider: Frode Olsson l Blikkenslager: Lie Blikk l Taktekking: Sandnes Tak l Prefab: Bjørn Hansen Betongelement l Heis: StarLift l Vinduer: Optimera

Hotellet, som har 147 rom, ligger i sentrum av Stavanger i

det som tidligere var et kontor- og butikksenter. Bygget fra 1960-tallet har blitt bygget om tre ganger tidligere.

– Bygningen ble strippet fullstendig ned innvendig, kun bærekonstruksjonene sto igjen. En rulletrapp fra første til annen etasje ble fjernet, før Stangeland Maskin kunne starte rivearbeidene, noe som krevde mye planlegging, forteller avdelingsleder Rune Aarstad for Consto i Rogaland. Hotellet er det første byggeprosjektet Consto har gjennomført i Rogaland.

En container om gangen

Samtidig med rivingen var de tekniske entreprenørene i gang, og det ble en trang og travel rivetid.

– Logistikkmessig var det en utfordrende jobb med plass til bare en container om gangen. Restavfall en dag, stål en dag og trevirke dagen etter. På baksiden av veggisolasjonen lå det eternitplater med asbest som ble fjernet på forskriftsmessig vis, forteller driftsleder Traand Meland i T. Stangeland Maskin.

Alle vinduene er skiftet ut, og fasaden er kun pusset opp slik at den fremstår som uendret.

– I første og annen etasje var det et tidligere et kjøpesenter som ble fraflyttet i god før rivestart. Tredje til og med sjuende etasje inneholdt kontorer, opplyser Aarstad i Consto.

Materialheis ble livsnerven

Hovedutfordringen gjennom hele prosjektet var beliggenheten i sentrum av Stavanger, med mye mengdetransport både inn og ut.

– Det setter strenge krav til planlegging og logistikk. Et lite inngjerdet område i enden av tomten var hele riggområdet. En materialheis med åpning i hver etasje, ble livsnerven i hele byggeprosessen, all ut- og inntransport skjedde gjennom den. Her tok vi ut riveavfall og heiste inn badekabiner, forteller han.

God dialog

Gjennom hele byggetiden var det to butikker og en kafé i drift i første etasje på gatenivå.

– Disse har også blitt bygget om, samtidig med ombyggingen av hotellet. Det har vært en jevn og god dialog med eierne av butikker og kafé, og vi unngikk uønskede hendelser, påpeker Aarstad.

Fra dekket i annen etasje på tilbygget, er det bygget nye etasjer. Disse kommer over Steam Café som var i drift hele byggeperioden.

– Her ble det etablert nye bæresystemer med peling til fjell. Betongsøyler ble heist gjennom kafeen og ned til fundamentet i kjeller. Hotellets nye lounge ligger nå rett over Steam kafe. Bygget som er fra 1960-tallet hadde ikke de samme etasjehøydene som kreves i dag. Slike utfordringer medfører mye planlegging av hvor sjakter og tekniske føringer skulle plasseres, men det ble løst på en god måte. Vi er stolte av det vi har levert til byggherren, og har bare fått positive tilbakemeldinger, konkluderer Aarstad.

Teknisk totalentreprenør

Roxel Tekniske hadde prosjektering og utførende arbeider på alle tekniske fag innenfor elektro, rør ventilasjon og automasjon.

– Prosjektet har vært utfordrende fra dag én både når det gjelder gjennomføring av installasjonsarbeidene og logistikk på byggeplass. Dette har vært et total rehabiliterings- og ombyggingsprosjekt med overraskelser underveis vedrørende bygningsstruktur, endringer og utfordringer på fremdrift. I starten av prosjektet var det rivningsarbeider som pågikk underveis, mens vi arbeidet i bygget, og det sier seg selv at dette var utfordrende, forteller daglig leder Gaute Bergeland i Roxel Tekniske.

– Selv om det var mange utfordringer, endringer og uforutsette ting som preget prosjektet leverte Roxel Tekniske etter plan, og jeg vil rose alle våre medarbeidere i prosjektet for en iherdig innsats, sier han.

Forretningshotell

Thon Hotel Stavanger er et helt nytt forretningshotell. Målet har vært å forenkle hverdagen for travle gjester på reisefot.

– De skal møte førsteklasses design, service og komfort. Hele interiøret er bygget på samme konsept, og dristige kombinasjoner er den gjennomgående, røde tråden. Strukturer, mønstre og farger står i kontrast til hverandre samtidig som de kler hverandre og utgjør et harmonisk hele, forteller kreativ leder og interiørarkitekt Camilla Bentzen i Ramsøskar Interiørarkitekter.

Luksuriøst preg

– Fargepaletten er frisk og elegant. Gult, turkis, sort, blått og grønt råder grunnen i resepsjon, lobby og andre fellesarealer. Kombinert med eksklusive tapeter, spesialdesignede tepper og detaljer i messing gir slike farger et luksuriøst preg. Spennvidden i fargebruken er større på hotellrommene, men de ulike tonene er valgt med sikker hånd, forklarer hun.

Ramsøskar har fulgt konseptet trofast slik at alt henger godt sammen når gjesten beveger seg gjennom hotellet. Man finner for eksempel samme mønstermotiv i hodegjerdene og på tapetet i resepsjonen. Det viser gamle husfasader og understreker både hotellets urbane preg og Stavangers lange historie. Overdådige fruktmotiver, palmer og jungelaktig vegetasjon er også gjennomgående. Både i resepsjon, restaurant og treningsrom finner vi denne typen tropiske innslag.


Flere prosjekter