Sweco inngår partnerskap med Prosjekt Norge

– Sweco ønsker å være tilstede på de arenaene som setter agendaen for den faglige utviklingen innen prosjektledelse, og nettopp det får vi mulighet til gjennom Prosjekt Norge, sier Linda Hårvik, fagsjef prosjekt- og byggeledelse i Sweco Norge.

Prosjekt Norge er et senter som har som formål å utvikle og spre ny kunnskap innenfor prosjektrettet aktivitet, gjennom forskning, samarbeid og kunnskapsdeling mellom næringsliv, forvaltning og akademiske institusjoner. NTNU og BI er sentrale aktører, sammen med store offentlige byggherrer som Statens vegvesen, Jernbaneverket og Statsbygg.

– Vi i Prosjekt Norge er veldig glade for å ha Sweco med på laget. De er et stort og innovativt orientert selskap som bidrar til å drive utviklingen i bransjen fremover, og de er en høyst relevant partner for oss, sier Bjørn Andersen, professor ved NTNU og senterleder for Prosjekt Norge.

Hårvik håper Sweco vil få mye ut av partnerskapet med Prosjekt Norge.

– Gjennom denne arenaen vil vi kunne foreslå og delta i forskningsprosjekter, bidra i erfaringsutvekslingsfora og være med på å definere hvordan prosjekter skal ledes og gjennomføres i bygg- og anleggsbransjen fremover. Vi vil også bygge nettverk med kunder, samarbeidspartnere og andre aktører i bransjen, sier Hårvik.

Hun trekker også frem spennende forskningsprosjekter som en viktig del av partnerskapet.

– Vi ønsker at våre medarbeidere – unge som mer erfarne – skal få muligheten til å bidra inn i prosjekter de interesserer seg for, og vi har allerede flere konkrete prosjekter i kikkerten, sier hun.