Arbeidstilsynet truer med å stanse tunnelarbeid i Ryfast

Arbeidstilsynet har vedtatt at arbeidet med tunneldriving i Ryfast må stanse 12. oktober om ikke Marti/Tucon/IAV sender inn etterspurt dokumentasjon på at forholdene rundt lønns- og arbeidsforholdene er rettet opp før den tid.

Det er Stavanger Aftenblad (krever innlogging) som melder dette.

- Dette er en stor og alvorlig sak som Arbeidstilsynet har brukt mye ressurser på. Den dreier seg om at de som bygger veiene våre skal ha anstendige lønns- og arbeidsvilkår. Vi vil ha dokumentasjon på at de ansatte er sikret lovlige lønns- og arbeidshold, sier Guro Fykse, tilsynsleder i Arbeidstilsynet til avisen, som over tid har skrevet flere artikler om lønns- og arbeidsforholdene i Ryfast-prosjektet.

Arbeidstilsynet skal ha godkjent flere av tiltakene som Marti/Tucon/IAV har gjort for å rette opp disse forholdene, men tilsynet er ikke fornøyd. De mener at det fortsatt mangler dokumentasjon av arbeidstiden til mange av de ansatte og betaling for overtid, og det er derfor de når truer med stans av arbeidet.

Prosjektleder Gisli T. Gudjonsson i Marti/IAV/Solbakk ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen. Prosjektleder Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen sier til Aftenbladet at han har tillit til at Marti/Tucon/IAV retter opp de påleggene de har fått av Arbeidstilsynet, og har ingen tro på at tunneldrivingen blir stanset.