Oslos eldste boplass åpnes for alle

Lørdag 10. september åpnes rehabiliterte Lillo Gård i Nydalen for befolkningen. Fremtredende bærumspolitiker og etterkommer i Lillo-slekten, Ole Andreas Lilloe-Olsen, skal klippe snora som markerer den offisielle åpningen av slektsgården. 

Denne gården, en av Oslos eldste boplasser som har vært befolket siden steinalderen, skal nå vekkes til liv igjen med 440 nye selveierleiligheter, et levende bydelstorg - og en helt nyrestaurert gård til allmenn livsnytelse. Visningssenteret vil være i selveste kårboligen.

Oslos ur-gård har de siste tiårene vært avgrenset fra allmennheten med et to meter høyt piggtrådgjerde. Gjerdet er nå fjernet og et av hovedstadens mest historiske områder åpnes for befolkningen. I tillegg til boligprosjektet, planlegges det barnehage og torg med konditori, dagligvarebutikk, blomsterbutikk og kafé, samt en restaurant i det vernende hovedhuset. Det er boligutviklerne OBOS, Eiendomsplan og AF Gruppen som står bak prosjektet.

- Det er en ære å få ta del i gjenåpningen av gården som mine forfedre kjempet for å bevare, sier Ole Andreas Lilloe-Olsen. 

- Familie, tradisjon og gode oppvekstmiljøer har alltid stått hjertet mitt nært, både privat og politisk. Nye Lillo Gård vil være med på å bevare disse verdiene, sier han.

- Etableringen av Lillo Gård som den nye møteplassen i Nydalen, vil være et viktig bidrag for å minske presset på boligmarkedet i Oslo. Samtidig bidrar utbyggelsen til å veve sammen hele Nydalen gjennom en gangbro mot T-banen og en ny gangforbindelse mellom Akerselva og Storo, heter det i en pressemelding.

- Dette er et utrolig spennende prosjekt å få delta i. Lillo Gård vil ikke bare bli en trivelig møteplass for beboerne på området, men en spennende ny bydel for hele Oslos befolkning, sier Jørn P. Wollebekk, Partner i Eiendomsplan.

Som en del av Lillo Gård-prosjektet vil også nye Fernanda Nissen skole når prosjektet er ferdig, ha fått en egen grønn og luftig skolepark på gårdens tomt. Hittil har skolen ligget i skyggen av GE-bygget som nå er revet for å gjøre plass til det nye boligområdet.