Byråd Geir Lippestad (t.h.) ble i dag orientert om byggingen av Brynseng skole av Undervisningsbygg Oslo KF og NCC. I midten Adm. direktør Rigmor Helene Hansen og bakerst divisjonsdirektør Are Strøm.  Foto: NCC/Tor Heimdahl

Lippestad besøkte Brynseng skole

NCC kunne i dag ønske byråd Geir Lippestad velkommen til omvisning på byggeprosjektet Brynseng skole.

Undervisningbygg Oslo KF, med adm. direktør Rigmor Helene Hansen i spissen, orienterte byråden for næring og eierskap om byggingen av skolen og de løsningene som er valgt.

Brynseng skole vil få landets største fasade med solcellepaneler og en rekke andre løsninger som gjør bygget til landets mest energieffektive skole. Elever og lærere får mulighet til å følge strømproduksjonen og forbruket på skolen. Det gir prosjektet en ny og spennende pedagogisk dimensjon.

- NCC skal være ledende innen bærekraftig utvikling, og dette prosjektet vitner om satsing på tydelige miljømål, der nye generasjoner vil få et innblikk i energi og miljø, sier divisjonsdirektør Are Strøm i NCC Building Norge.

Han deltok sammen med flere fra byggeplassledelsen på byrådens runde på prosjektet.

De miljøkravene som er satt til bygget ble ønsket velkommen av Lippestad, som var opptatt av den kompetansen Undervisningsbygg Oslo KF og entreprenørene nå bygger opp vil komme til nytte også i kommende byggeprosjekter.

- Det skal bygges flere skoler i Oslo. Kompetansen vi nå bygger opp vil komme til nytte også i disse prosjektene, så byråden.

I stedet for å legge gymsalen i nederste etasje, har Undervisningsbygg valgt å plassere den på toppen. Det blir derfor en lys og luftig gymsal elevene får bruke når skolen står klar når elevene møter opp ved oppstart av neste skoleår.

Geir Lippestad var ikke i tvil om at elevene kom til å trives i på den nye skolen.

- Det blir en flott skole hvor elevene vil trives. Samtidig blir det en miljøvennlig skole og kanskje får de landets flotteste gymsal, sa Byråd Geir Lippestad under besøket på Brynseng skole.