Lasse Wavik (t.v) og Marius Digranes i rådgiverselskapet Forme Prosjekt.

Rådgiver-ettåring vokser

Det unge rådgiverselskapet Forme Prosjekt kan feire ettårsdagen med økt oppdragsmengde og flere ansatte.

Etter mange års fartstid fra både rådgiversiden og entreprenørbransjen, startet Marius Digranes og Lasse Wavik egen virksomhet i fjor høst med selskapet Forme. Etter ett års drift kan de to gründerne notere seg for både økt oppdragsmengde og vekst i virksomheten. For kort tid siden utvidet de staben med en med en ny ansatt. I tillegg har de to innleide for å å ta unna økende oppdragsmengde.

– Selv om det er stor konkurranse i vår bransje, har vi fått en god start med flere spennende oppdrag, blant annet er vi utleid til Jernbaneverket som SHA- og kvalitetsrådgiver for Follobanen, sier prosjektleder og medeier Lasse Wavik.

Han forteller at Forme har sitt hovedfokus innen bygg- og anleggsbransjen, hvor prosjekt- og byggeledelse er satsningsområder. På sikt ønsker de også å jobbe mer med eiendom og forretningsutvikling. Selskapet utfører også mindre oppdrag som takst og konsulenttjenester.

Allsidig bakgrunn
Både Wavik og Digranes har blant annet bakgrunn som byggmestre, takstmann og fagingeniør. Begge har jobbet som utførende og konsulenter, og har flere års erfaring som prosjekt- og byggeledere i USBL.

– Etter å vært ansatt i mange år, fikk vi lyst til å skape vår egen arbeidsplass. Vi har mange kontakter og referanser fra byggebransjen og kjenner gangen i et prosjekt fra A til Å. Vi satser primært på oppdrag fra eiendoms- og boligselskaper, samt rammeavtaler for det offentlige, sier Wavik.

Et av flere pågående prosjekter er prosjektledelse på et fasadeprosjekt på 3000 kvadratmeter for borettslaget Søndre Åsen kvartal II på Torshov.

– Dette er et spennende oppdrag hvor vi forbedrer den klassiske bygningskroppen med etterisolering av fasaden, nye vinduer, ventiler og diverse malerarbeider. Arbeidene er planlagt ferdigstilt i oktober. I dette prosjektet er sikkerheten til beboerne første prioritet, samtidig med at effektivitet er satt i høysetet. Det er mye arbeider i bakgården, og vi har derfor utviklet et system som gjør arbeidsprosessene sikrere på byggeplassen, sier Wavik.

Regner med å vokse
Han og makker Digranes kan glede seg over å ha mer enn nok å gjøre og en god ordrereserve. De ser for seg at selskapet kommer til å vokse ytterligere i 2017.

– Til neste år planlegger vi å flytte inn i nye og større kontorlokaler sentralt i Oslo, og planen vår er å øke bemanningen ytterligere med to nye stillinger. Målet er å bli større og anerkjent PA-bedrift, avslutter Wavik.