Vigdis Harsvik

Samler Innovasjon Norge i Trøndelag

Innovasjon Norge har besluttet å samle kontorene i Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag under én felles ledelse. 

Navnet på det nye regionkontoret blir Innovasjon Norge Trøndelag. Kontoret skal ledes av direktør Vigdis Harsvik.

- Dette er først og fremst et grep for å gjøre Innovasjon Norge mer relevant gjennom å dele felles kompetanse og ressurser. Hovedmålet er å utløse de næringsmessige fortrinnene som ligger i trøndelagsfylkene, sier Per Niederbach, divisjonsdirektør for Regioner og finansiering i Innovasjon Norge i en melding.
Samlingen av kontorene er også en naturlig konsekvens av at de to trøndelagsfylkene vil bli samlet til ett fylke fra 1. januar 2018.

Regionale fortrinn
- Vi mener at det grepet vi gjør nå vil styrke og spisse vår kompetanse til å drive fram både lokale, regionale, nasjonale og internasjonale utviklingsprosjekter med utgangspunkt i de regionale fortrinnene som et samlet Trøndelag har, sier Niederbach.

Innovasjon Norge Trøndelag vil fortsatt ha kontorer både i Trondheim og på Steinkjer.

- Vi er opptatt av nærhet til kundene våre. Oppdragene vi får fra fylkene vil fortsatt ha høy prioritet. Fordelen med et samlet regionkontor er å få mer næringsutvikling igjen for hver brukte krone. Vi får dessuten mulighetene til å spisse kompetansen vår slik at vi blir en faglig sterkere og mer effektiv samarbeidspartner for næringslivet i regionen, sier Vigdis Harsvik, som nå har gått inn som direktør for det nye regionkontoret. Hun har før det ledet Innovasjon Norges kontor i Sør-Trøndelag.

Tidligere direktør ved Innovasjon Norge Nord-Trøndelag, Ulrik Hammervold, blir samtidig ny kreditt- og finansieringsansvarlig.

Samspill
Sammen med medarbeiderne skal den nye kontorledelsen videreutvikle arbeidet med næringsutvikling i Trøndelag:

- Et samlet Trøndelag har utrolig store muligheter til økt verdiskaping innenfor områder som bioøkonomi, havromsteknologi, fornybar energi og reiseliv/kulturnæringer bare for å nevne noen. Dessuten har vi en nær sagt ubegrenset tilgang på kortreist teknologi, med de mulighetene det gir. Gjennom å bygge et større og sterkere fagmiljø kan Innovasjon Norge få til enda mer og bidra enda sterkere til verdiskapingen i Trøndelag. Det skal vi få til i et tett samarbeid og samspill med næringslivet, forsknings- og kompetansemiljøene, regionale myndigheter og innovasjonsmiljøene, sier Vigdis Harsvik