Vedlikehold av bygninger

StedOslo, Norge
ArrangørBFO og NBEF
Fra08.11.2016
Til09.11.2016
Tidspunkt

Det utvendige bygningsvedlikeholdet samt vedlikehold og utskifting av byggets tekniske installasjoner er svært nært knyttet til byggeier både i privat og offentlig sektor. Det offentlige påtar seg ofte i tillegg ansvaret for innvendig vedlikehold.

Å utarbeide budsjett for årlige og flerårige vedlikeholdsplaner samt å sørge for gjennomføring av de planlagte tiltak blir da en av de viktigste oppgavene for FM-organisasjonen. For enkelte kan dette stå for 50 % av det totale budsjettet. Bærekraftige bygg kjennetegnes av god kombinasjon av økonomi, miljø og sosiale forhold. NBEF er av den oppfatning at den fjerde dimensjon «Teknisk tilstand» burde vært med fordi den påvirker de tre andre.

Grunnlaget for å kunne planlegge vedlikeholdsaktiviteter er en god oversikt over status/tilstand for bygningselementer og installasjoner på eiendommene. For å kunne gjøre en tilfredsstillende tilstandsanalyse, kreves det kompetanse slik at de rette årsaksforhold avdekkes og de riktige tiltak anbefales. Kurset gir en innføring i relevante verktøy, standarder og eksempler på tilstandsanalyser i praksis. I tillegg vil kurset fokusere på det som skjer før og etter tilstandsanalysen, som for eksempel utarbeidelse av vedlikeholdsstrategier, budsjettering, kommunikasjon mot beslutningstakere, bestilling og kontroll av utførelsen.

Du får også en oversikt over noen dataverktøy til støtte for disse arbeidsprosessene. Tilbakemelding fra tidligere deltakere tyder på at kursets innhold og muligheten til å diskutere faglige problemstillinger med fagfolk og bransjekolleger har stor nytteverdi.

Program og påmelding