Interiørarkitekt Lene Utbjoe, driver ikke med duftlys og pynteputer, men vet godt hvor skapet skal stå.

Interiørarkitektene i Rambøll satser

Interiørarkitektene i Rambøll ruster opp for å møte etterspørselen, og øker avdelingen i Bergen med 20 prosent.

- Det er lavterskel å be en interiørarkitekt om råd for hvor «skapet skal stå». Det er mange myter rundt hva en interiørarkitekt gjør. Ved å bevise at vi kan tilføre bygg verdi, som trivsel, gode oppholds- og arbeidsrom, da blir mange interesserte, forteller interiørarkitekt Lene Utbjoe.

Avdelingen hennes har opplevd økt etterspørsel og ansetter flere.

Trender i tiden
- Det blir sagt at «de som sitter er de nye røykerne». Dette har utspring i et stadig større fokus på bevegelse og helse. Denne trenden er tydelig i utforming av kontorlokaler. Mange etterspør muligheten til å kunne bevege seg på arbeidsplassen. For eksempel kan heve/senke pulter bidra til bedre mobilitet, som igjen kan bidra til færre nakke/ryggplager, forteller Utbjoe.

«Free seating»
Et annet område interiørarkitekter bidrar med er plassering. De siste årene har åpne kontorlandskaper vært preferert, men nå er det stadig flere som ønsker «free seating» hvor medarbeiderne ikke lenger har faste plasser. I slike miljøer er det viktig med varierte soner for å tilpasse ulike mennesker og arbeidsmetoder.

Ellers er gjenbruk av materialer, fokus på miljø og nøkternhet trender i tiden.

- Det kan være lønnsomt å be en interiørarkitekt om noen råd. Du kan rett og slett risikere at de ansatte arbeider mer fokusert og trives bedre, påpeker Utbjoe.