Statsbygg-lærlingene Andreas Resvold og Lukas Lyng Fuglerud møtte kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner tirsdag. 

Lærlingløft i departementene

Siden 2013 har lærlinger i departementene mer enn doblet seg.

Antall lærlinger i staten har økt med over ti prosent fra 2013 til 2015. I departementene er antall lærlinger mer enn doblet siden 2013.

- Vi stiller nå krav til at alle statlige etater skal ta inn minst en lærling hver. Vi må ha en målrettet satsing. Flere lærlinger i staten kommer ikke av seg selv, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i en melding.

Ifølge statsråden hadde fem departementer åtte lærlinger til sammen i 2013, mens tallet i dag er 19 lærlinger fordelt på 14 deparementer.

- Privat sektor har gått foran med lærlinger i mange år. Staten har hengt etter. Vi har derfor satt i gang en kraftfull satsing, blant annet på det nye byggdrifterfaget, sier Sanner som besøkte Folkehelsa tirsdag sammen med Statsbygg-sjef Harald V. Nikolaisen. Der møtte de fire Statsbygg-lærlinger.

Bakgrunnen for lærlingbesøket er at Regjeringen nylig har foreslått at staten skal kreve bruk av lærlinger når bedrifter får offentlige oppdrag.

- Det er viktig å få flere dyktige fagarbeidere. Det gir mange muligheter for de unge og det er viktig for samfunnet. For første gang har staten lærlinger i byggdrifterfaget. Det er flott at Statsbygg er med på å forme dette faget, sier Sanner.