Direktør Rune Abrahamsen i Moelven Limtre AS er glad for rapporten som nå er kommet.

- Limtrebruer er trygge

Etter at Perkolo bru over ny E6 i Gudbrandsdalen kollapset i vinter, opprettet veimyndighetene en faggruppe som skulle kontrollere øvrige fagverksbruer i tre. Kontrollrapporten er nå klar og viser at det ikke er funnet lignende prosjekteringsfeil på noen av de andre bruene.

Direktør Rune Abrahamsen i Moelven Limtre AS, bedriften som leverte Perkolo Bru og mange av de andre kontrollerte bruene, understreker viktigheten av at Statens vegvesen opprettet faggruppen.
- På denne måten ble det mulig å gå grundig til verks. I en så alvorlig sak er det vesentlig å luke ut usikkerhet for å kunne garantere publikum, utbygger og reisende at noe liknende aldri vil skje igjen, sier Abrahamsen i en pressemelding.
Dernest gleder han og de ansatte på Moelven Limtre seg over konklusjonen i rapporten.
- Rapporten friskmelder både limtre som konstruksjonsmateriale og bruer laget i limtre. Det er ikke funnet svakheter ved tre som byggemateriale i bruer. De inspeksjonene som er gjennomført nå har ikke avdekket skader som reduserer bruenes bæreevne. Det er heller ikke funnet tegn til overbelastning. Det vil si at limtrebruer er trygge, sier Abrahamsen.

Sjokkerende opplevelse
Abrahamsen innrømmer at hendelsen i Gudbrandsdalen i vinter var en sjokkerende opplevelse både for ham og de øvrige ansatte i Moelven Limtre.
- Vi har bygget limtrebruer lenge og innehar både tung kompetanse, ekte stolthet og nøyaktighet i det vi utfører. Derfor kunne vi nesten ikke tro det var sant da de første nyhetsmeldingene om brukollaps tikket inn på ettermiddagen 17. februar. Vi var tidlig sikre på at kollapsen ikke skyldtes limtre som materiale, limtres bæreevne eller feilmontering av brua. Rapporten fra Vegvesenet underbygger dette, mener Abrahamsen.

Ser framover
Nå ser limtresjefen framover og gleder seg sammen med sine kolleger i Moelv over mange nye bruprosjekter langs vegnettet over hele landet.
- Vi har levert flere fantastiske bruprosjekter i år, og vi skal levere flere i høst og til neste år. Moelven Limtre satser på å bygge mange flere limtrebruer i årene som kommer, sier Abrahamsen.