dRofus 1.9 er nå lansert. Programvaren gir nye muligheter for brukerne og åpner opp for nye markedsområder for dRofus.

dRofus med ny «release» – åpner nye markedsmuligheter

dRofus er en norskutviklet programvare for planlegging og data management i byggenæringen. Nå er selskapet ute med en oppdatert versjon av promgramvaren og siktet mot internasjonale ingeniør- og entreprenørselskaper.

Kort forklart er dRofus en programvare for å håndtere data i prosjektets livsløp, også kalt «PIM» (Project Information Management). Nå er selskapet med ute med en ny release av programvaren. dRofus har jobbet i nærmere to år med den nye versjonen der det legget vekt på å tette hull i sammenbindingen mellom prosjektering og FDV-dokumentasjon.

dRofus tror dette kan åpne nye markedsmuligheter blant ledende ingeniør- og entreprenørselskaper internasjonalt.

Utviklene i dRofus har jobbet i nærmere to år med dRofus 1.9. Foto: Trond Joelson

̶  Med dRofus 1.9 tar vi sikte på å sikre en effektiv og enkel overlevering av «som bygget» dokumentasjon i prosjekter. For å komme dit har vi vært avhengige av å lage funksjonalitet for å bedre understøtte prosjektering av systemer og komponenter i BIM prosjekter, slik at underlaget for dokumentasjonsprosessen kommer enkelt og korrekt inn i dRofus og er toveis synkroniserbart med BIM, melder dRofus.

Denne arbeidsflyten vil tilgjengeliggjøre informasjon om prosjekterte objekter, også for aktører som ikke har tilgang til BIM modellene til daglig. Enkelt forklart vil dRofus ved å understøtte prosjekteringsprosessene kunne høste FDV dokumentasjon i stedet for å gjøre dette i retroperspektiv.

̶  Tidligere har vi tilbudt modulen TIDA (Teknisk Informasjonsdatabase) for både å registrere systemer og komponenter samt for å innhente «som bygget» dokumentasjon fra entreprenør. TIDA har vært strengt basert på Statsbyggs PA 0802 Tverrfaglig merkesystem (TFM) som har gitt utfordringer da dette merkesystemet ikke har vært tilrettelagt for kobling mot BIM modeller. For å løse dette har vi måtte lage en ny modul med en helt ny datamodell som både kan snakke direkte med BIM-prosjekteringsverktøyene og som fortløpende kan ivareta klassifikasjon, nummerering og merking i byggeprosjektene, heter det i meldingen.

Fakta dRofus

dRofus har 15 ansatte i Norge som jobber med utvikling av programvaren og har etablert kontorer i Sverige, Frankrike USA og Australia og har globalt 26 ansatte.

Nå opplever dRofus stor internasjonal suksess og blir benyttet av de største arkitektkontorene i verden.