Vi søker juridiske rådgivere

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7600 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region øst
FylkeFlere fylker
StedOslo eller Lillehammer
Søknadsfrist18.09.2016

Juridisk seksjon har 30 medarbeidere på Lillehammer og i Oslo som støtter hele regionen med juridisk rådgivning og saksbehandling innenfor hele spekteret av etatens ansvarsområder, herunder kontraktsrett, entrepriserett, erstatningsrett, forvaltningsrett, plan- og bygningsrett og vegtrafikklovgivningen mv. Stillingen byr på et bredt spekter av spennende utfordringer i et høykompetent miljø, der humor og engasjement verdsettes høyt.

På vegsiden har organisasjonen utfordrende oppgaver med ansvar for planlegging, eiendomserverv, store anskaffelser og utbyggingsprosjekter. Vi fokuserer på å ha gode kontrakter og profesjonalitet i oppfølgingen av disse, og juristen har en viktig rolle her.

Vi har ledig to faste stillinger en på Lillehammer og en i Oslo. I tillegg har vi ett års vikariat i Oslo.

For stillingen på Lillehammer vil hovedfokus være på offentlige anskaffelser og entreprise. Du vil jobbe i tett samarbeid med vår Byggherreseksjon. Du vil være rådgiver i forbindelse med større entrepriseanskaffelser som våre fagavdelinger/prosjekter foretar, samt yte bistand i kontraktsoppfølgingsfasen. Det vil også være aktuelt å bidra til kurs- og kompetanseheving internt i regionen.

For stillingene i Oslo vil hovedfokus være bistand i utbyggingsprosjekter innenfor kontraktsrett og entreprise, herunder rådgivning i forbindelse med krav og endringer, risikovurderinger, utarbeidelse og oppfølging av avtaler med eksterne mv. I tillegg er det aktuelt med juridisk rådgivning og saksbehandling innenfor et bredt spekter av Vegvesenets arbeidsområder: Erstatningsrett, forvaltningsrett, plan- og bygningsrett mv.

Kvalifikasjoner:

  • Juridisk embetseksamen / Mastergrad i rettsvitenskap er en forutsetning.
  • Relevant arbeidserfaring innen fagområdene entreprise og offentlige anskaffelser er ønskelig.

For stillingene er gode personlige egenskaper viktige. For og lykkes må du ha:

  • gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
  • god fremstillingsevne både muntlig og skriftlig
  • initiativ, evne og vilje til å bidra i prosesser og tverrfaglig samarbeid
  • evne til å arbeide effektivt, selvstendig og strukturert
  • pågangsmot i møte med ansvar og nye utfordringer
  • en romslig væremåte og ønske om å bidra positivt til arbeidsmiljøet

Stort engasjement, mye ansvar og faglig utvikling
Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et engasjert og tungt fagmiljø som tenker nytt, deler kunnskap og jobber tett sammen. Du påvirker samfunnsutviklingen, og du får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg viktige oppgaver med mye ansvar, og vi trenger medarbeidere som ønsker å utvikle seg i takt med nye utfordringer. Medarbeiderne våre forteller om spennende arbeidshverdager med god balanse mellom arbeid og fritid enger medarbeidere som ønsker å utvikle seg i takt med nye utfordringer.

Vi tilbyr også disse godene:

  • Introduksjonsprogram
  • Fleksibel arbeidstid, betalt reisetid og gode ordninger for avspasering
  • Trening i arbeidstiden
  • Pensjonsordning og mulighet for lån i Statens pensjonskasse

Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli offentliggjort, selv om du har bedt om unntak fra denne, jf. offl. § 25. Du vil i så fall bli varslet.

Kontaktpersoner:
Sigrid Bergseng
mob: +47 97088573

Søk her