Ny partner i Niels Torp Arkitekter

Niels A. Torp og Øyvind Neslein i Niels TORP+ Arkitekter tar opp Tord Kvien som ny partner.

I 2014 ble Øyvind Neslein tatt opp som selskapets første partner. I 2016 kommer altså Tord Kvien etter.

Kvien kom til Niels TORP+ som nyutdannet i1994 hvor han tidlig fikk prosjektlederansvar på deler av Alnasenteret i Oslo, Fra 2002 var han ansatt på et annet kontor, men kom tilbake til Niels TORP+ i 2011 og ble prosjektleder for flere spennende prosjekter; blant annet The Edge hotell i Tromsø.Tord er nå engasjert i flere forretningsbygg- og byutviklingsprosjekter i Tromsø, noe som passer Tord godt da dette er hans hjemmelige trakter, hvor han er godt kjent med naturen, lysforhold og klima.

- Vårt kontor er dyktige til å skape og forsterke de gode egenskaper som enkeltbygg kan ha mot en større sammenheng. Møteplasser, åpenhet, lys, transparens og menneskelig skala er en rød tråd hos oss. Kombinasjonen av spennende formede bygg som også skaper et godt sosialt miljø er noe av det vårt kontor utmerker seg på, og som er vesentlig for oss, og jeg er stolt av å være en del av det, sier Tord Kvien.

Torp jobber fortsatt for fullt som kontorets arkitektfaglige leder, ansvarlig for prosjektutvikling og konkurranser, og har ingen planer om å trappe ned med det første.

- Å være arkitekt er ikke først og fremst en jobb for meg, men en livsstil. Jeg har alltid vært genuint interessert i arkitekttur og byplanlegging, og kommer aldri til å gi meg med det, sier Torp.

Niels A. Torp kom selv inn i firmaet 1965, som ansatt hos sin far og onkel i arkitektfirmaet Torp & Torp. Han ble partner i 1970 og overtok kontorets ledelse i 1974.

- Nå, etter 51 år i eget selskap, føles det godt å slippe til litt yngre krefter på eiersiden, og jeg har god tro på at disse gutta fortsetter å ta ansvar fremover.

Øyvind Neslein har over 30 års fartstid i selskapet og er en av kontorets mest rutinerte. Han er fortiden prosjektleder for China Eastern Airlines Headquarter i Shanghai, kontorets aller største prosjekt så langt. Han kan også skilte med å ha vært prosjektleder for bl.a British Airways Headquarter i London, hvor han ledet vårt avdelingskontor i fem år, Ørnen Hotel i Bergen, Vulkan i Oslo, og flere av byggene på Tjuvholmen, hvor kontoret også var ansvarlig for masterplanen.

De ser lyst på fremtiden. Etter en liten nedgang i oppdragsmengde i deler av 2014 og 2015, er det igjen stor aktivitet med 700.000 kvadratmeter bygningsmasse under prosjektering.