Operaen i Bjørvika er ett av mesterverkene til Snøhetta, som Fritt Ord nå skal kjøpe en femdel av. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Fritt Ord kjøper en femdel av Snøhetta

Fritt Ord kjøper en eierandel på 20 prosent i Snøhetta-gruppen for 30 millioner kroner. Fritt Ord blir da eneste eksterne eier i Snøhetta.

Ifølge en pressemelding fra Snøhetta har Fritt Ord og de to majoritetsaksjonærene i Snøhetta undertegnet en investeringsavtale om en rettet emisjon. Emisjonen forutsetter at visse betingelser blir oppfylt og er tenkt gjennomført i løpet av høsten.

Fritt Ords direktør Knut Olav Åmås mener det er en forbindelse mellom stiftelsens og arkitektfirmaets verdigrunnlag.

– Firmaet nyter en høy internasjonal anseelse og tegner ofte bygninger og miljøer med frie, åpne og demokratiske rom. Deres mange kulturbygninger og plasser er gode eksempler på det, sier Fritt Ords direktør Knut Olav Åmås.

Snøhetta ble etablert i 1989 og består av arkitekter, landskapsarkitekter, interiørarkitekter, grafiske designere og kunstnere.

Firmaet har mottatt en rekke utmerkelser for sine bygg, og er kanskje mest kjent for biblioteket i Alexandria i Egypt og operabygget i Oslo.