Gorm Frimannslund er ansatt som konsernsjef i Bane NOR SF. Foto: Brian Cliff Olguin

Bane NOR SF har ansatt konsernsjef

Styret i Bane NOR SF har ansatt Gorm Frimannslund som konsernsjef.

Det skriver Jernbanens nye statsforetak i en pressemelding onsdag.

Frimannslund er direktør for infrastrukturdivisjonen i Jernbaneverket, og vil umiddelbart tiltre stillingen som konsernsjef for å lede arbeidet med etablering av foretaket i samarbeid med styret. Foretaket skal være operativt fra første januar 2017.

– Styret er svært fornøyd med at Gorm Frimannslund har takket ja til å lede Bane NOR. Styret har siden før sommeren gjennomført en grundig prosess der både eksterne og interne kandidater har vært vurdert. Frimannslund er en tydelig og verdibasert leder med fokus på kontinuerlig forbedring og utvikling. Han har lang erfaring fra komplekse endringsprosesser gjennom ulike lederstillinger i transportsektoren, blant annet fra SAS-systemet, sier styreleder i Bane NOR, Siri Hatlen, i pressemeldingen.

Gorm Frimannslund har i tillegg til sin nåværende stilling i Jernbaneverket hatt flere lederstillinger i SAS og Widerøe. Han er tidligere direktør for SAS sin tekniske virksomhet, tidligere driftsdirektør i Widerøe, administrerende direktør i SAS Ground Services Norway, direktør for bakketjenesten i SAS og direktør for SAS i Norge.

– Jernbanens rolle som miljøvennlig transportmiddel vil bare bli viktigere, og Jernbanereformen er et viktig steg i arbeidet med å forbedre og effektivisere jernbanesektoren. Bane NOR er i dette arbeidet gitt en sentral rolle. Mitt mål vil være å gjennomføre de nødvendige endringene på en slik måte at passasjerer, togselskap og medarbeidere oppfatter dette positivt. Bane NOR har et samfunnsoppdrag der resultatet synes hver eneste dag. Samtidig skal det jobbes med forbedringer og ikke minst utbyggingsprosjekter som ofte ligger langt frem i tid. Det er for meg veldig inspirerende, sier den nyansatte konsernsjefen i Bane NOR, Gorm Frimannslund.

Gorm Frimannslund tiltrer stillingen første september 2016.

Det samlede ansvaret for jernbaneinfrastruktur og jernbaneeiendommer, inkludert ROM Eiendom, samles nå i infrastrukturforetaket Bane NOR SF, som skal være i full operativ drift fra første januar 2017.