Disse deltar: Jon Sandnes, (BNL), Jørgen Leegaard, (BNL), Per Jæger, (Boligprodusentene), Egil Stabell Rasmussen, (BNL), Kjersti Grindal, (BNL), Arne Skjelle, (BNL), Torild Eng, (EBA), Thomas Norland, (EBA), Marita Grande, (HR-prosjekt), Ari Soilammi, (RIF), Geir-Egil Paulsen, (Arkitektbedriftene), Egil Skavang, (Arkitektbedriftene), Camilla Moneta, (Norske Arkitekters landsforbund), Petter N. Haug, (Norske Arkitekters Landsforbund), Jeanette Moen, (Fellesforbundet), Frank Ivar Andersen, (Byggmesterforbundet), Åsmund Østvold, (Byggmesterforbundet), Oddgeir Tobiassen, (Rørentreprenørene Norge), Kåre Ravndal, (Rørentreprenørene Norge), Finn Bagsund, (Maskinentreprenørenes Forening), Thor Jørgen Askim, (naml), Merete Bellingmo, (naml), Sigrid Murud, (Bygg og Bevar), Steinar Fretheim, (DiBK), Tore Strandskog, (Nelfo), Stein Hesstvedt, (Maler- og byggtapetsermesterens Landsforbund), Bent Sæthre, (Ventilasjons- og blikkenslagerbedriftenes Landsforbund), Steinar Holm, (VKE – Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi), Jan Gunnar Madsen, (Norske murmestrenes landsforening), Hilde Brodahl, (Mesterbrevnemden), Christine Karlsen, (Lavenergiprogrammet), Camilla Alfsen, (Vox), Astrid Petalozzi, (Vox), Anne Madsen, (TEF), Arnstein Fedøy (Brannfaglig Fellesorganisasjon), Svein Kjærnet HLF (Heisleverandørenes Forening), Ketil Asklien, (NBEF)

BNL: Historisk bred samling for å vurdere kompetansekrav

36 deltakere er i dag og morgen samlet for å se på kompetansekravene for ordningen med sentral godkjenning.

– Dette er en historisk mulighet for næringen, for å sette rammene for hvordan vi ønsker at ordningen med sentral godkjenning skal vurdere blant annet realkompetanse, sier Jon Sandnes, adm. dir i BNL.
BNL fikk oppgaven av DiBK rett før sommeren om å koordinere en prosess i bygge- anleggs- og eiendomsnæringen for å gi innspill til å forbedre kompetansekravene for ordningen med sentral godkjenning. Bakgrunnen for dette arbeidet er endringer i byggesaksforskriften 1.1.2016 som fikk utilsiktede negative konsekvenser.

– Jeg er forberedt på at dette vil bli en krevende oppgave, men det vil også være en historisk mulighet for byggenæringen å bidra til å påvirke og sette rammene innenfor et svært viktig felt for de ulike fagene i næringen, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.
En av oppgavene vil være å gi innspill på hvordan vi kan etablere en konkret, effektiv og forutsigbar vurdering av realkompetanse. Aktuelle spørsmål er hvilke elementer som skal inngå i realkompetanse i de ulike tiltaksklassene, hvilke kriterier som bør legges til grunn for å vurdere om realkompetansene er relevant for ulike godkjenningsområder, samt hvordan realkompetanse skal dokumenteres.

Per Jæger, adm. dir. i Boligprodusentene skal lede arbeidet med 35 ulike aktører fra næringen.

– Vi er svært fornøyd med at vi har klart å samle et så bredt utvalg fra ulike organisasjoner, og ikke minst er jeg glad vi nå er i gang. Dette blir en spennenende prosess og vi er alle innstilt på å komme til en best mulig løsning, sier Jæger.

På er den første av fire samlinger. I dag skal vi først å fremst kartlegge hvor de ulike fagmiljøene står, når det gjelder de ulike problemstillingene vi skal løse, forteller Jæger.

– DiBK har også bedt om innspill på forslag til utdanningskrav og praksislengde for de ulike tiltaksklassene og hvilke arbeidsoppgaver som skal stilles som krav til de enkelte tiltaksklasser, sier Jæger.

Fristen er satt til 15. november. Da skal innspillet leveres til DiBK.