Illustrasjon: Hille Melbye arkitekter

Vil bygge 200 boliger i Sandvika

200 rimelige og kompakte boliger ønskes bygget ut på Løkkeåsen like utenfor Sandvika sentrum i Bærum.

Det skriver Budstikka i en artikkel på sine nettsider.

I Bærum kommune er nå utbyggingstakten for nye boliger på 700 enheter i året, og med det stadige boligpresset i Oslo-regionen er håpet å øke takten ytterligere.

– En utbygging av boliger her vil være helt logisk og i tråd med de rikspolitiske retningslinjene. Bebyggelsen skal utnytte og forsterke bruken av den infrastrukturen som allerede er etablert i Sandvika. Det åpner for så vel økonomiske som miljømessige gevinster, samtidig som det legger til rette for at sentrum får en økt lokalbefolkning som bruker sitt eget nærtilbud, sier initiativtaker til utbyggingen på Løkkeåsen, Jan-Fredrik Larsen, til Budstikka.

«Løkkeåsen kompaktboligprosjekt» er spilt inn som forslag til en ny stor og sentrumsnær boligbebyggelse foran neste års rullering av kommuneplanen. Den 58,4 mål store eiendommen strekker seg om lag 200 meter langs åssiden nord for Engervannsveien like ved Sandvika.

Eiendommen, som i dag er avsatt som landbruks-, natur- og friluftsområde, ønskes omregulert til et boligområde med høy utnyttelse. Planene er, ifølge artikkelen på budstikka.no, presentert for planutvalget i Bærum to ganger.

– Dette bør bli Bærums minst omstridte boligprosjekt. Det vil jo ikke sjenere noen. Området er bratt og utilgjengelig, uten andre bruksmuligheter. Ikke er det landbruksvirksomhet her, og heller ingen økonomiske skogressurser. Bare litt løvvirke, sier Larsen til Budstikka.