Illustrasjonsfoto

Veidekke renoverer kjent kontorbygg i Göteborg

Veidekke har fått i oppdrag av eiendomsselskapet Vasakronen å modernisere kontorbygget Lilla Bommen, på folkemunne omtalt som «Läppstiftet» (leppestiften).

Kontrakten er en totalentreprise i samspill verdt 110 millioner svenske kroner ekskl. mva.

Lilla Bommen regnes som et av Göteborgs mest kjente kontorbygg der det ligger mellom havnen og jernbanestasjonen midt i sentrum. Det 22 etasjer høye bygget fra 1988 skal gjennom en omfattende innvendig rehabilitering og oppgradering med nye vegger og tekniske installasjoner samt nytt inngangsparti mot elven.

- For oss er det viktig å velge en entreprenør med erfaring fra og kunnskap om samspills­prosjekter. Veidekke har en godt utviklet samspillsmodell og de har fra tidligere samarbeid vist at de kan ivareta våre eksisterende leietagere, noe som er veldig viktig for oss, sier Magnus Tengberg i Vasakronen.

- Vi er glade og stolte over at vi igjen har fått Vasakronens tillit. Allerede i starten av arbeidet involverte vi alle parter i en workshop for å skape enighet om målbildene for prosjektet. Vi skal fortsette gjennom hele prosjektet med involveringsmøter for en sikker og effektiv produksjon med høy trivsel. Med involvering fanger vi den kollektive intelligensen der flere hjerner tenker sammen, sier Christer Carlberg i Veidekke.

Byggearbeidene har allerede startet opp, og kontorlokalene er beregnet å være innflyttingsklare våren 2018.