Godt kvartal for Multiconsult

Multiconsult-konsernets netto driftsinntekter steg til 710,9 millioner kroner, en økning på 27,5 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Økningen ble i hovedsak drevet av 94,2 millioner kroner fra LINK arkitektur AS, høyere aktivitet, og en økning i debiteringsgraden til 70,9 prosent. En kalendereffekt på fire flere arbeidsdager sammenlignet med andre kvartal i fjor bidro til økningen i konsernets netto driftsinntekter.

Nedskrivninger på enkelte prosjekter har påvirket konsernets netto driftsinntekter negativt.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) var 92,0 millioner kroner, en økning på 29,4 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Kalendereffekten med fire flere arbeidsdager og bidrag fra LINK arkitektur AS er hovedgrunnene til økningen. Høyere driftskostnader, som er i takt med økt antall ansatte, motvirket delvis de positive effektene.

- Jeg er glad for å se at organisasjonen fortsetter å levere solide resultater i et konkurranseutsatt marked. Kontrakten for det nye sykehuset i Tønsberg er av betydelig størrelse og strategisk verdi for oss og bekrefter Multiconsult og LINK arkitektur sin posisjon i sykehusmarkedet, sier konsernsjef Christian Nørgaard Madsen i Multiconsult ASA i en børsmelding.

Konsernets ordrereserve ved utgangen av andre kvartal forbedres med en økning fra andre kvartal i fjor på 15,0 prosent til 1 839,3 millioner kroner. Økningen er hovedsakelig drevet av den store, strategisk viktige kontraktstildelingen for det nye sykehuset i Tønsberg, inkluderingen av LINK arkitektur AS fra 30. september 2015, samt solid vekst fra samferdsel og infrastruktur.

Nye kontrakter tildelt i løpet av kvartalet inkluderer blant andre det nye sykehuset i Tønsberg, ny bussvei i Stavanger, og Zanzibar energy sector support project.

Hoveddelen av ordreinntaket var knyttet til nye kontrakter, men viktige utvidelser av eksisterende kontrakter som Radisson Blu Hotell Norge og Campus Ås i Norge samt Neelum Jhelum i Pakistan ble også registrert i kvartalet. Avrop på rammeavtaler, slik som det viktige Fosen Vind prosjektet, blir registrert i ordrereserven ved signering.

Konsernets balanse er solid med totale eiendeler per 30. juni på 1.279,3 millioner kroner og en total egenkapital på 315,7 millioner kroner. Bankinnskudd og kontanter utgjorde 50,0 millioner kroner. Netto rentebærende gjeld ved utgangen av andre kvartal var en netto rentebærende eiendel på 40,1 millioner kroner.

De overordnede markedsutsiktene for 2016 ventes fortsatt å være ganske robuste. Bygg og eiendom er forventet å ha en moderat, men stabil vekst. Markedsutsiktene for arkitektur fortsetter å være påvirket av regionale forskjeller. Etterspørselen innen olje og gass er ventet å fortsatt være lav grunnet lave oljepriser og lavere investeringer på norsk kontinentalsokkel. Investeringer fra offentlig sektor innen vei og bane gir sterke markedsutsikter for samferdsel og infrastruktur. Energimarkedet er fortsatt sterkt i Norge, spesielt innen transmisjon og vannkraft. Det internasjonale markedet innen fornybar energi fortsetter å vokse og fører til nye forretningsmuligheter for Multiconsult, skriver selskapet.