Illustrasjonsfoto: Otera

Otera vant storavtale med Agder Energi Nett

Denne uken ble det klart at Otera blir den største leverandøren av tjenester til strømnettet i Agder. Kontrakten har en verdi på mellom 100 og 200 millioner kroner årlig.

- Det har vært en tøff konkurranse mellom flere dyktige entreprenører og vi er veldig fornøyde med å komme så godt ut. Dette er en stor og viktig avtale som vi har jobbet intensivt mot lenge, sier Geir Aabel, leder for Elkraft Agder i Otera Infra i en pressemelding.

Hvert femte til sjette år konkurranseutsetter Agder Energi Nett beredskap, drift og vedlikeholdsoppgaver i strømnettet. Til sammen er det over 20.000 kilometer med strømlinjer og kabler som forsyner de omlag 190.000 nettkundene i Agder-kommunene. Den nye avtalen om beredskap, drift og vedlikehold starter opp 1. januar 2017 og varer i tre år, med opsjoner på ytterligere to og ett år.

- Kjøpsområdene, det vil si vårt totale konsesjonsområde, er delt i tre, og vi har to leverandører i hvert område for å sikre god kapasitet og god dekning i hele geografien, sier administrerende direktør i Agder Energi Nett, Svein Are Folgerø.

Otera blir hovedleverandør i to av de tre geografiske områdene, og har dermed sikret seg kontrakter på over halvparten av det totale volumet.

- Denne avtalen gir arbeid til nærmere 100 ansatte. Den gir oss en forutsigbarhet og et solid fundament til å videreutvikle virksomheten på, sier Aabel.

Agder Energi Nett bruker rundt 300 millioner kroner på drift, vedlikehold og mindre investeringer hvert år, slik at den totale avtalen – med inntil seks års løpetid – har en verdi på inntil 1,8 milliarder kroner. For Oteras del vil det utgjør mellom 100 og 200 millioner kroner årlig.