Petter Stordalen er kåret til Nord-Europas mest lysende forretningshode. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Stordalen kåret til mest lysende forretningshode

I skarp konkurranse med blant annet Spotify-gründeren og Klarna-sjefen er Petter Stordalen kåret til det mest lysende forretningshodet i Nord-Europa.

Det er Nordic Business Forum som står bak kåringen. I begrunnelsen heter det blant annet at Stordalen representerer en generasjon av entreprenører som både tenker stort og som vet at samfunnsansvar og suksess er ufravikelig knyttet sammen.

53-åringens startet ifølge juryens beskrivelse sin suksessrike reise som jordbærselger i Porsgrunn som tolvåring, men har altså endt opp som leder for Nordens største privateide investeringsselskap, Home Invest, som blant annet eier hotellkonsernet Nordic Choice Hotels. Han får også skryt for sitt miljøengasjement, opplyser Stordalens hotellkjede.

Bak Stordalen følger en lang rekke framtredende næringslivstopper og -profiler. Den 35 år gamle medgründeren og administrerende direktør i Klarna, svenske Sebastian Siemiatkowski, er nummer to på lista, mens hans 33 år gamle landsmann Daniel Ek, som var med å grunnlegge musikkstrømmetjenesten Spotify, havner på femteplass.

Andre norske på topp 20-lista er 44 år gamle Anita Khron Traaseth, forfatter og direktør i Innovasjon Norge, på sjuendeplass, Norwegian-sjef Bjørn Kjos på en niendeplass og Telenors styreleder Gunn Wærsted (61) på 17. plass.