Mineralteknikk relanserer Tesab i det norske markedet

Mineralteknikk AS i Sandnes representerer nå Tesab i det norske markedet.

Tesab Svenska AB i Sundsvall, Sverige, har over flere tiår produsert, utviklet og solgt mobile knusere, sikter og transportørløsninger for mineralhåndtering. Tesab flyttet selve produksjonen av maskinene til «clusteret» av denne typen utstyr midt i hjertet av Nord-Irland for ca. ti år siden.

Design og konstruksjon av maskinene gjøres fra Sverige, og målet har hele tiden vært å beholde den grove hardføre utførelsen som denne typen utstyr behøver for å fungere - spesielt under skandinaviske krevende forhold.

Grovbygd
Nå relanserer Sandnes-firmaet Mineralteknikk AS det tradisjonelle svenske fabrikatet i det norske markedet.

Tesab fokuserer i dag på kunder i «proff-segmentet» eller brukere som ønsker kontinuerlig drift av blant annet knuseverkene.De produserer utelukkende grovbygde konstruksjoner som skal kunne håndtere harde og slitesterke mineraler og berg.

Tradisjonell design

Salgssjef i Mineralteknikk Peder Kvamme roser produsentens vilje til å tviholde på solid utførelse.

– Tesab har vist en evne til å tenke nytt, samtidig som at verkene beholder tung og grovbygd konstruksjon. Der hvor mange produsenter fokuserer på lette materialer, deksler, og kun å få utstyret til å bli lettest mulig, har Tesab fortsatt utviklingen av få, men gode, solide modeller. De vinner neppe noen «Red Dot award» med det første, men det er, og har heller aldri vært en målsetning. Design på bekostning av funksjon er blitt en uting spesielt med tanke på hardt, slitende norsk fjell, sier han i pressemlding.