Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Veidekke og AF Gruppen vil bygge E18-prosjekt i arbeidsfellesskap

AF Gruppen og Veidekke Entreprenør inngår arbeidsfellesskap og ønsker å levere felles tilbud på jobben E18 Rugtvedt-Dørdal for Nye Veier AS.

Det er ti selskaper som har meldt sin interesse i prekvalifiseringen for å bygge den nye E18-strekningen på 16 kilometer. I oversikten som ble presentert tirsdag kveld var ikke AF Gruppen med, men det hadde sin forklaring. De har nemlig meldt sin interesse for å bygge den nye strekningen sammen med Veidekke Entreprenør.

Dette er en konstellasjon som vi ikke har sett i Norge på mange år.

- Vi i Veidekke har stor kapasitet på betongarbeid, mens AF Gruppen har stor kapasitet på masseflytting, og det blir dermed en vinn-vinn-situasjon. Slik blir vi sterke sammen, forteller Stein Bjøru, distriktsleder samferdsel i Veidekke Entreprenør til Byggeindustrien.

Også i AF Gruppen ser de fordelene med å jobbe i et arbeidsfellesskap.

- Vår vurdering er at dette vil gi et godt og konkurransedyktige tilbud til Nye Veier på dette konkrete prosjektet dersom vi blir kvalifisert til å gi tilbud, sier Wibecke Brusdal, kommunikasjonsdirektør i AF Gruppen, i en kommentar.

Det er selskapene Veidekke/AF Gruppen, Skanska, Hæhre, NCC Norge, Salini Impregelo, Obrascon Huarte Lain, Itinera SPA, Isolux Corsan Group, Hochtief Infra og Acciona Infraestructuras som er på lista over entreprenørene som vil bygge for Nye Veier.