Peikko leverer fundament til Egersund Vindpark

Peikko Group’s datterselskap Peikko Norge AS har mottatt en betydelig ordre for rock anchor-fundament teknologi til Egersund Vindpark i Rogaland.

Peikko leverer komplett fundamentdesign, rock adapter-plate med tårnbolter, FatBar fjellforankringsbolter, samt øvrige stålkomponenter. Leveransene er planlagt mellom november 2016 og april 2017, skriver selskapet i en melding.

Prosjektet er utviklet av Norsk Vind Energi. Investor er Luxcara. Totalentreprenør er Veidekke Entreprenør AS, som også vil stå for byggingen av Peikko Rock Anchor Fundations. Underentreprenør Bertelsen & Garpestad står for grave og sprengningsarbeider i forbindelse med veier og fundamenter. Senvion leverer 33stk WT-3.4MV-114 turbiner, Nacellehøyden er på 93 meter. Vindkraftverket vil være operativt oktober 2017.

Egersund Vindpark er det andre store prosjektet i Norge hvor det brukes Peikko Rock Anchor Foundations Technology. Veidekke har valgt Peikko fjellforankringsfundament til dette prosjektet basert på Peikkos nye teknologi, og deres ønske om å ta i bruk nye og effektive løsninger.

– Vi ønsker å være i forkant av utviklingen, som betyr å utnytte ny teknologi i våre prosjekter. Peikko’s fjellforankringsfundament er den beste løsningen for Egersund Vindpark, sier Helge Furuset, Innkjøpsleder for Veidekke Entreprenør i en pressemelding.