Nicolai Jansen fra AF Gruppen (t.v.) og Knut B. Øverdal fra Kultur- og idrettsbygg Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har signert kontrakt med AF Gruppen på D004 – Innvendige arbeider til nye Deichmanske hovedbibliotek.

Kultur- og idrettsbygg Oslo signerte innredningskontrakt med AF Gruppen

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har signert kontrakt med AF Gruppen på D004 – Innvendige arbeider til nye Deichmanske hovedbibliotek. Kontrakten har en samlet verdi på ca. 172 millioner kroner eks mva.

Entreprisen består av innvendige lettvegger i leca, gips og stål og overflatebehandling av vegger, mediestativ i stål, installasjonsgulv og gulvarbeider, himlingsarbeider, innvendige dører, lås- og beslag, gitterporter og rullegitter, ståltrapper og innvendige rekkverk, fast inventar, hjelpearbeider, samt diverse mindre bygningsmessige arbeider. Entreprisen omfatter arbeider i hele bygget, som har et bruttoareal på ca. 20.000 m 2.

Selve byggearbeidene skal utføres i perioden april 2017, og ut september 2019. I perioden frem til oppstart byggearbeider skal det gjennomføres en samhandlingsprosess i et samarbeid mellom byggherren, AF Gruppen og de tekniske entreprenørene.

- AF Gruppen har bred erfaring fra ulike kulturbygg og innredningsarbeidene på Deichmanske er et spennende prosjekt som passer godt med vår kompetanse. Vi ser frem til å samhandle med Kultur- og idrettsbygg og øvrige involverte aktører om det som blir et signalbygg i hovedstaden, sier konsernsjef i AF Gruppen, Morten Grongstad.

Prosjektdirektør for kulturbyggene i Bjørvika, Per Egil Steen, sier i en kommentar at han er godt fornøyd med å ha AF Gruppen med på laget, og mener at deres kompetanse vil være viktig både i kommende samhandlingsprosess og gjennomføring.