Valldal Fjordhotell

Valldal Fjordhotell er det 15. egeneide hotellet i hotellkjeden Classic Norway. Hotellkjeden har satset på attraktive lokaliseringer i Møre og Romsdal, Nordland/Lofoten og Oppland - og har så langt lyktes godt. 2016 ligger an til å bli et toppår for kjeden.

FAKTA

Valldal fjordhotell

Sted: Valldal i Norddal kommune, Møre og Romsdal

Prosjekttype: Hotell/80 senger

Bruttoareal: Ca. 1700 kvm

Tomteareal: 7 dekar

Totalentreprenør: Consto Nordvest

Totalentreprise: Ca. 35 millioner kroner ekskl. mva.

Prosjektkostnad: 43 millioner kroner m. tomt ekskl. mva.

Arkitekt: Kosbergs Arkitektkontor

Rådgivere:

RIB: Consto Nordvest l RIB prefab: Støren treindustri l RIBr: Total Brannsikring

Underentreprenører og leverandører:

Elektro: HM Elektro l Rørlegger: Rørleggersentralen Vest l Ventilasjon: Nordvest MiljøGrunnarbeid: Vasto Anlegg l Glassfasade: H-Produkter l Yttervegg, element: Støren Treindustri l Maler, gulvbelegg og flis: Malermester Braute l Systemhimling: Moelven Modus l Badekabiner: Part Construction l Storkjøkken: Termo Storkjøkken l Solavskjerming: Norsol l Lås og beslag: Låsservice l Betongarbeider: Betonghus l Blåseisolasjon: Mesterhus

Consto Nordvest lokalisert i Ålesund og Molde har hatt

oppdraget med å bygge det nye hotellet i en totalentreprise. Det ble gjennomført på rekordtid (8 måneder byggetid) og endatil overlevert 14 dager før avtalt tid.

– Det var en rimelig tøff fremdriftsplan, men vi hadde en effektiv organisasjon på byggherresiden å forholde oss til som responderte raskt slik at ting kunne bestilles og leveres i tide, sier daglig leder Frode Frøyen i Consto Nordvest til Byggeindustrien.

Liker totalentrepriser

Det hjalp også godt på at byggetomta var flat og romselig og at Consto selv hadde hånd om en veldig stor del av prosjektstyringen – Vi liker helst å jobbe med totalentrepriser, rett og slett fordi vi er rigget til å ta hele byggepakken selv, sier Frøyen.

Bygget har betongfundament med støpt dekke på mark og er for øvrig et konvensjonelt trebygg med prefab elementer fra Støren Treindustri.

– Vi har brukt dem før og det går bedre og bedre for hver gang, sier Frøyen.

Bygget er på ett plan, med unntak av en overetasje med teknisk rom i midtbygget. Consto Nordvest har ikke bygd hotell tidligere, men har trukket på kompetanse fra andre deler av Consto, som har bygd flere hotellbygg.

Consto Nordvest har tidligere gjennomført byggeprosjekter på drøye 300 millioner kroner (Amfi Orkanger), så i kvadratmeter og entreprisestørrelse var Valldal Fjordhotell ikke den største oppgaven selskapet har signert.

Fornøyd Berg

Største eier i Classic Norway er kjøpmann Erik Berg i Molde.

Berg er fornøyd med gjennomføringen av byggeprosjektet i Valldal. Med unntak av uteområdet var anlegget klart til bruk allerede i midten av juli, i god tid før avtalt dato. Den offisielle åpningen av hotellet skjer først til høsten.

Hotellet ble tatt i bruk 18. juli som en følge av at det var et stort press på overnattingskapasiteten i området Geiranger-Trollstigen. Hotellsjef Cecilia Hedvall forteller at allerede første natten var så godt som alle de 80 sengene ved hotellet booket, og det har fortsatt med et godt belegg også resten av juli og i begynnelsen av august. Og det helt uten noen form for markedsføring.

Berg mener at den store turisttilstrømmingen til området denne sommeren delvis er et nordisk fenomen som skyldes at vår del av Europa oppfattes som trygt. I tillegg betyr en svakere krone noe for utenlandske besøkende i Norge.

Eget Linge-rom

Valldal har en gunstig beliggenhet midt mellom de to store turistmagnetene Geiranger og Trollstigen. Kulturelt og historisk har området mye å by på. Martin Linge, lederen av Kompani Linge under 2. verdenskrig, er fra området og vil få sitt eget Linge-rom i det nye hotellet.

Valldal er nevnt i Snorres kongesagaer. Det var i Storfjorden ved Valldal at Olav den Hellige slåss mot sjøormen, som han til slutt fikk slengt i den bratte, sørvendte fjellveggen like ved hotellet. Der er merket etter ormen fortsatt tydelig. Tafjordulykken i 1934, der 40 mennesker mistet livet etter ras som skapte en flodbølge, hører til områdets dramatiske historie.

Valldal har et behagelig klima både sommer og vinter. Det er en av grunnene til at rehabiliteringsinstitusjonen Muritunet er lagt til Valldal. Det er etablert et samarbeid mellom Muritunet og nye Valldal Fjordhotell som skal bidra til å sikre driften ved hotellet i vinterhalvåret. Muritunet skal utvikle såkalt helseturisme, der institusjonen står for det faglige innholdet mens Valldal Fjordhotell tar seg av overnattingen.

Samarbeid ga løsning

– Uten dette samarbeidet med Muritunet ville det ikke ha vært grunnlag for å realisere hotellet, sier Berg. Han sier at det også har vært et godt samarbeid med Norddal kommune om utviklingen av Muriparken, uteområdet mellom hotellet og Muritunet, der det nå er tilrettelagt med gangveier og hyggelige hvileplasser langs fjorden.

Byggherre er Valldal Fjordhotell AS og prosjektet er finansiert av Sparebanken Møre og Innovasjon Norge. 


Flere prosjekter