Foto: NCC/Tor Heimdahl

Samferdselsministeren besøkte Barnas Byggeskole

Tirsdag sto asfalt på timeplanen for NCC Barnas byggeskole. 50 barn har fått prøve seg på asfaltutleggeren, på valsen og litt håndlegging av varm asfalt. En ekstra elev stilte i dag opp og fikk prøve seg på asfaltutleggeren. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fikk av vår instruktør en innføring i asfaltfaget sammen med andre deltakere på Barnas Byggeskole.

Maskiner som durer og rister, litt støy og røyk. En fin blanding som får barna på NCC Barnas Byggeskole til å gløde. Også Samferdselsministeren så ut til å trives i disse omgivelsene under sitt besøk hos NCC i Lier.

Barnas byggeskole gjennomføres for ellevte gang og er et sentralt rekrutteringstiltak for NCC.
I samarbeid med Vålerenga skole gjennomføres byggeskolen for å skape interesse for bygg- og anleggsfag.

- Vi startet opp årets Byggeskole I går og det er nå full fart hele uken, sier kommunikasjonssjef i NCC, Tor Heimdahl.

Besøk hos NCC Industry med en egen asfaltdag er fast innslag og gir barna en mulighet til å prøve seg som asfaltarbeidere. Resten av ukes skal det bygges og lekes om hverandre. Humlekasser, egne byggeprosjekter og ikke minst bygging av Olabiler, som skal stå klare til race på fredag.

- Det er et godt initiativ fra NCC og jeg håper at også andre entreprenører vil gjøre lignende tiltak, sa Ketil Solvik-Olsen under sitt besøk.