Ferry Smits. Foto: Rambøll

Prisbelønnet rådgiver tilbake til Rambøll

Ferry Smits har tidligere jobbet nesten 10 år i Rambøll. De siste to og ett halvt årene har han vært i LINK arkitektur, som rådgiver for teknikk og miljø, samt ledet deres miljøsatsing. Nå vender han tilbake, og blir igjen en del av Rambøll-miljøet i Trondheim.

- Det er veldig gledelig at Ferry kommer tilbake til oss. Han er en unik ressurs som tilfører prosjektene våre stor verdi, sier avdelingsleder for spesialfag, Dag Denstad i en pressemelding. Seksjonsleder for bygningsfysikk Kristin Elvebakk er enig.

Del av større rådgivermiljø
- Jeg har gått tilbake til Rambøll for å ha mer fokus på det regionale markedet samt å kunne være en del av et større rådgivermiljø. Min rolle skal være som senior rådgiver innenfor bygningsfysikk og energi. Jeg skal ha hovedfokuset på prosjekt, faglig utvikling av bygningsfysikkfaget i Rambøll og utvikle satsingen innen strategi og tidligfase rådgivning sammen med arkitektmiljøet, forteller han.

Smits er utdannet M.Sc. fra Danmark og Nederland innenfor bygningsteknologi / husbyggingsteknikk.

Mange jern i ilden
Smits har vært rådgiver for flere titalls passivhus- prosjekter i hele Norge, og underviser i design av passivhus for ENOVA. Han er oppdragsleder for ENOVA's rådgiverteam i tillegg er han etterspurt foredragsholder og gjesteforeleser.

Han har også jobbet med flere prosjekter med svært høye energi- og miljøambisjoner, som Lerkendal Hotell, Kilden barnehage i Oslo, og vært med på å vinne konkurransen om det nye plusshuset Horten Videregående Skole. (Siste to mens han var ansatt i LINK Ark).