Barnas byggskole.

NCC arrangerer byggeskole på Vålerenga skole

For ellevte året på rad arranger NCC Barnas Byggeskole denne uken.

Formålet er å skape interesse og rekruttering til fremtidens bygg- og anleggsbransje. Byggeskolen gjennomføres for 50 barn i alderen 8 til 12 år på Vålerenga skole.

NCC er blant de største entreprenørene i Norge og Norden, og ser et fremtidig stort behov for å øke rekrutteringen av interesserte, nysgjerrige og talentfulle fagarbeidere og ingeniører til fremtidens bygg- og infrastrukturprosjekter. Derfor gjennomfører NCC Barnas Byggeskole for ellevte året på rad.

- På byggeskolen kombineres sommeraktiviteter og praktiske fag. Tidligere tilbakemeldinger viser at både jenter og gutter snekrer som aldri før i etterkant av byggeskolen, forteller kommunikasjonssjef i NCC, Tor Heimdahl.

Hele uken er det kyndige snekkere som er med og bistår barna i byggingen. Det legges like stor vekt på fribygging, eller kreativ bygging, som at barna for eksempel må følge en mal eller ett byggesett.

På tirsdagen får barna muligheten til å lære om asfalt og være med på å asfaltere ved NCCs asfaltverksted og laboratorium i Drammen. Det vil blant annet være store asfaltkjøretøyer og hoppetusser tilstede under asfaltdagen. Samferdselsminister Kjetil Solvik Olsen vil delta på arrangementet i Drammen.

I år som i fjor fortsetter NCC det bærekraftige samarbeidet med La humla suse. En organisasjon som jobber for at humlebestanden i Norge skal vokse. Barna skal til og med bygge sin egen humlekasse som de kan ta med seg hjem!

Fredag er det avslutningsfest og overrekkelse av hovedbyggverket til Vålerenga skole, samt olabil-race. Olabilene har barna bygget selv og hovedbyggverket er utendørs bordtennistribuner til skolen. Byggeskolen har som tradisjon at barn bygger for barn, og denne gangen var det bordtennistribuner samarbeidsskolen ønsket seg.

Etter en kort innføring på dag en, begynner barna å stille spørsmål og er interesserte i fagområdet, noe som er svært inspirerende for oss i NCC, forteller Heimdahl.

Til nå har godt over 1000 barn deltatt på byggeskolen, noen av disse allerede i forrige uke, da byggeskolen ble arrangert av NCC i Asker.

Dag for dag blogg fra byggeskolen: www.beyondconstruction.no