APP. Tømreren Hans Even Dalland (29) har laget sin egen app til mobilen som han håper vil gjøre arbeidshverdagen til tømrere og hobbysnekkere enklere. Foto: Privat

Snekret sammen snekker-app – lastet ned over 7.000 ganger

Tømrerens app-prosjekt er i ferd med å ta av. Nå er inndelings-appen lastet ned over 7.000 ganger.

Før sommerferien skrev Byggeindustrien om tømreren Hans Even Dalland (29) fra Stjørdal som ville bruke mindre tid på å regne på alt som skulle gå opp i like felt.

Det ble starten på et intenst mobilapp-prosjekt i egen regi.

– Som håndverker ser jeg at veldig mye tid av en arbeidsdag går med til inndeling. Det gjelder alt du vil ha til å gå opp i like felt, enten det er snakk om taklekter, spiler til rekkverk, bordkledning eller terrasser. Dette ønsket jeg å finne en enklere løsning på, sa Dalland til Byggeindustrien.

Rask deling

Han jobber til daglig som tømrer i firmaet Brødrene Hofstad AS, og i løpet av fire-fem hektiske måneder før sommerferien brukte trebarnsfaren fra By i Stjørdal alle kveldene sine på å utvikle sin egen dele-app «Rapid Division».

Eller raskt oversatt: Rask deling.

– For noen måneder siden kunne jeg stort sett bare slå på og bruke en PC til vanlig bruk. Men da jeg fikk avslag fra det regionale næringsfondet til utviklingen av appen, trigget det meg ekstra til å få fullført prosjektet. Jeg har brukt veldig mye tid på Youtube og Google for å lære meg programmering, og jeg har lært mye som jeg aldri i livet hadde trodd jeg skulle lære noe om, sier Dalland.

Nylig ble appen hans lansert på AppStore, og etter flere omtaler i både lokal-, regional- og fagpresse har antall nedlastinger skutt i været.

7.000 nedlastinger

Fra å ha blitt lastet ned et par hundre ganger rett før sommerferien, er nå tallet passert 7.000. Det må sies å være en eksplosiv vekst på to måneder. 

– Det gikk litt tregt i starten, men etter mye mediaomtale, så har det tatt av. Produktet har også vært på topplisten i AppStore, og 1.plass innen produktivitet. Videre fremover skal det lanseres en betalingsversjon med noen flere funksjoner, samt en internasjonal generell versjon, svensk og dansk versjon.

– Etter alt dette flytter jeg fokuset over til Android, som kanskje har større potensiale i byggebransjen, avslutter Dalland.