Foto: Veidekke

18. kvartalet på rad med økt margin for Veidekke Entreprenør

For 18. kvartal på rad kan Veidekkes norske entreprenørvirksomhet vise til bedre resultatmarginer enn kvartalet før.

– Vi har lagt et godt kvartal bak oss hvor vi ser effekten av økt oppdragsmengde både på entreprenør og bolig. Dette gir en omsetningsvekst, men det er også gledelig at resultatet trekker oppover, sa konsernsjef Arne Giske i Veidekke da han la frem tallene for årets andre kvartal torsdag.

– Det er først og fremst entreprenørvirksomheten i Norge og bolig i Sverige som trekker opp, men alle enhetene bidrar om enn i noe mindre format, la han til.

En omsetningsvekst på rundt 30 prosent målt opp mot samme kvartal i fjor, og en resultatvekst på 42 prosent i samme periode er gode tall, men Giske har god tro på videre vekst.

Han understreket også at risikohåndtering har vært en nøkkel for veksten i selskapet, og tror det vil være en årsak til at selskapet aldri vil gå skikkelig dårlig. Entreprenøren er selektive i forhold til hvilke store prosjekt de regner på, og viser til at over halvparten av selskapets omsetning er prosjekter under 100 millioner kroner.

Gode tider i boligmarkedene i Norge og Sverige er en årsak. Veidekke gjør det spesielt godt rundt Oslo, Trondheim, Gøteborg og Stockholm. Tolv måneders rullerende tall viser at man i Norge har solgt 82 prosent av boligene man har i produksjon. Tilsvarende tall i Sverige er smått utrolige 95 prosent.

– Vi skulle faktisk hatt mer å selge, altså flere varer i hyllene. Salgsgraden er for høy, sa Giske, litt spøkefullt. Men de høye salgstallene og tomtebanken generer, og kommer til å generere solide bunnlinjer fremover.

En annen nøkkel for ytterligere vekst er entreprenørvirksomheten i Sverige. Der har omsetningen økt kraftig de siste årene, men resultatene har ikke fulgt den samme kurven ennå.

– Vi skal konsentrere oss om å håndtere veksten fremover, spesielt i Sverige. Der har det vært en kraftig vekst og en umoden organisasjon. Det er vanvittig mange flinke folk der, men nye lagoppstillinger som ikke har jobbet så lenge sammen på lag som i Norge, mente Veidekke-sjefen.

Han trekker også frem samarbeidet mellom eiendoms- og entreprenørvirksomheten. – Det er ikke bare et fornuftekteskap, men ren kjærlighet. Tror det er veldig få av konkurrentene vår som får det til på samme måte.