Justisdepartementet får kritikk for manglende satsing på arbeidet mot økonomisk kriminalitet. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Organisasjon kritisk til arbeidet mot økonomisk krim

Justisdepartementets oppmerksomhet om økonomisk kriminalitet har blitt redusert, mener lederen i interesseorganisasjonen Norsk Øko-forum. Departementet vedgår at situasjonen er vanskelig.

Overfor VG støtter leder Inger Coll i Norsk Øko-forum kritikken som har kommet fra lederen av Konkursrådet mot justisministeren. Organisasjonen har medlemmer fra flere statlige etater, inkludert politiet.

– Det har vært manglende oppmerksomhet mot konkurskriminalitet og andre former for økonomisk kriminalitet de siste årene. Vi har sett at Justisdepartementets fokus på økonomisk kriminalitet generelt har blitt redusert, og det synes vi er veldig uheldig, sier Coll, som til daglig jobber i skatteetaten.

Statssekretær Ove Vanebo (Frp) i Justis- og beredskapsdepartementet understreker at regjeringen i tildelingsbrevet til Politidirektoratet har gitt tydelig beskjed om at økonomisk kriminalitet skal prioriteres.

– Vi er klar over at det er en vanskelig situasjon der ute. Samtidig mener vi det er gjort noen fornuftige grep og føringer som har betydning for området, sier statssekretæren.