13 unge omkom i bar-brann i Frankrike

Minst 13 personer i alderen 18 til 25 år er omkommet i en brann på en bar i byen Rouen nord i Frankrike. Lysene på en bursdagskake startet brannen.

Ytterligere seks personer er skadd i brannen, som startet like etter midnatt natt til lørdag. De første meldingene gikk ut på at det hadde vært en eksplosjon, noe lokale myndigheter avviser. Brannen startet da lysene på bursdagskaken antente isopor i taket. Ofrene ble forgiftet av en blanding gasser fra den brennende plasten, sier en politikilde.

Ofrene er i alderen 18 til 25 år, ifølge avisen Paris-Normandie. De var alle gjester på bursdagsfesten på baren Cuba Libre.

– En brann brøt ut i en bar i sentrum av Rouen i kveld. Den foreløpige etterforskningen viser at 13 personer er døde, og 6 er skadd. Mer enn 50 brannfolk deltok på stedet, sier innenriksminister Bernard Cazeneuve. Tilstanden til en av de skadde er kritisk.

Det tok brannmannskapene en halvtimes tid å få kontroll på brannen.

Rouen ligger rundt 110 kilometer nordvest for Paris og er administrasjonssentrum i Normandie og i departementet Seine-Maritime.