Fjøssystemer Bygg er nå i gang med bygging av nytt fjøs for Lena-Valle videregående skole. Kontrakten på 20 millioner kroner er entreprenørens største enkeltkontrakt noensinne. Foto: Facebook, Lene-Valle videregående skole

Fjøssystemer Bygg har tredoblet omsetningen

Totalentreprenørene har også inntatt landbruket. I løpet av de to år har omsetningen for Fjøssystemer Bygg blitt tredoblet fra 26 millioner kroner til 80 millioner kroner.

Det er  GD som melder dette. Fjøssystemer Bygg er et datterselskap av Fjøssystemer med base i Fåvang i Gudbrandsdalen. Entreprenøren opplever nå en formidabel vekst.

Daglig leder Andreas Stø sier til GD at Fjøssystemer Bygg regner med å bygge 40 fjøs over hele Norge i år.

– En av hovedgrunnene er at kunden synes det er lettvint at Fjøssystemer både bygger og innreder fjøset. Vi har blitt en totalentreprenør. En annen viktig grunn tror jeg er fordi vi har unge, sultne personer som vil lykkes og har en solid bakgrunn, sier Stø til GD.

Bak Fjøssystemer bygg står seks personer hvor flere har erfaring fra større entreprenørselskaper, blant annet Hæhre og Reinertsen.

Selskapet jobber nå med sin største enkeltkontrakt noensinne og har en kontrakt med Oppland fylkeskommune på 20 millioner kroner for utbygging av nytt undervisningsfjøs på Lena-Valle videregående skole.

̶  Det er selvsagt veldig artig å få tilliten. Ellers bygger vi fjøs fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør i alle størrelser, sier Stø til GD.

Fjøssystemer Bygg tar også på seg oppføring av lager- og industribygg.

̶  Potensialet for landbruksbygg i Norge kan likevel ikke karakteriseres som enormt. Det er mange aktører både i Norge, Sverige og Danmark som spesialiserer seg på denne type bygg, sier Stø til Byggeindustrien.