Aldesa bygger tunnel gjennom Harstadåsen. Illustrasjon: Statens vegvesen.

Vegvesen-veteran til spansk entreprenør

Vegvesen-veteranen Gunnar Gjæringen har startet som prosjektleder for det spanske entreprenørselskapet Aldesa construcciones S.A.

Gunnar Gjæringen går fra Statens vegvesen til Aldesa. Foto: Privat.

Gjæringen skal lede Aldesas bygging av den 1450 meter lange Harstadåstunnelen gjennom Harstad sentrum. Han startet i jobben mandag 1. august.

– Det hele har gått ganske fort. Jeg ble kontaktet av et engelsk rekrutteringsfirma for cirka to måneder siden. Jeg hadde et godt jobbintervju med Aldesa og fikk et tilbud jeg ikke kunne si nei til, forteller Gjæringen til Byggeindustrien.

Gjæringen har tunnel som sitt spesialfelt og har jobbet i Statens vegvesen i cirka 28 år. Han har nå fått innvilget ett års permisjon fra sin stilling som senioringeniør i Region vest. Tunnelprosjektet han skal lede i Harstad har en byggetid på tre år.

– Jeg vet ikke om min tid i Statens vegvesen er over. Nå skal jeg konsentrere meg om å gjøre en god jobb for Aldesa, så får vi se hvordan det går, kommenterer Gjæringen.

Han ser frem mot å jobbe for et spansk entreprenørselskap som har store ambisjoner om å lykkes i det norske markedet.

– Jeg tror dette blir veldig spennende. Jeg er sikker på at de kan sitt fag, og så håper jeg at jeg kan tilføre selskapet min kompetanse rundt norsk tunneltenking, og forhåpentligvis kan jeg bidra til å skape god kontakt mot Statens vegvesen som byggherre, sier Gjæringen.