Thor Ivar Johansen i Frimann-Berner.

Miljøfyrtårn for tredje gang på rad

Verktøygrossisten Frimann-Berner ble nylig sertifisert som Miljøfyrtårn for tredje gang på rad.

- Re-sertifiseringen fra i april i år, er et godt bevis på at HMS, Internkontroll og Miljøarbeidet i bedriften er på plass og fyller de generelle krav og bransjekravene som stilles, sier onboarding manager, Thor Ivar Johansen  i en pressemelding.

Frimann-Berner AS har vært sertifisert siden mai 2010.

- Lagerpersonalet vårt har en stor del av æren for de resultatene vi har oppnådd, spesielt med tanke på energiforbruket, som er vesentlig lavere enn snittet i bransjen og i tillegg så er kildesortering/gjenvinningsgraden vår over 80%, noe som er bemerkelsesverdig godt ifølge stiftelsen Miljøfyrtårn som sertifiserer bedriftene. Et elektronisk styrt, papirløst plukk og pakkesystem bidrar også positivt, sier han.

Han legger til at de øvrige ansatte på kontoret og lageret på Vøyenenga bidrar med kildesortering, et bevisst forhold til energibruk, færre utskrifter samt det at vi i stadig større grad benytter E-faktura reduserer papirforbruket.

- Salgsavdelingene våre har også gitt et betydelig bidrag, ved å presentere miljøvennlige produkter og forpakninger til alle våre kunder. Vi har hatt et papirløst, online ordresystem og online kataloger siden 2000, dermed reduserer vi forbruket av papir ytterligere, sier Johansen.