En viktig støttespiller

Byggenæringen i Norge er omfattende, den er landets største dirkstriknæring - og ikke minst er den en viktig støttespiller - på mange ulike plan.

I løpet av sommeren arrangeres en rekke større og mindre idrettsarrangementer både i inn- og utland. Der får man virkelig se et glimt av hvor mange ulike virksomheter som finnes i denne næringen. Det er vel ingen andre næringer som er så flinke til å støtte breddeidretten som byggenæringen. Ved at den finnes over alt - og at den jobber lokalt, er det mange som ser verdien av å bidra overfor de lokale idrettslagene. Mange er tungt til stede innen toppidretten, men det er når man kommer ned på bredde- og barneidretten mangfoldet virkelig viser seg frem.

Undertegnede har i løpet av sommeren vært til stede på flere idrettsarrangementer, og det er ikke få logoer og navn fra byggenæringen som er registrert. Blant annet var jeg til stede på Dana Cup i Danmark, og det virket som at alle norske lag som hadde åpnet for sponsorer, hadde byggenæringen representert på et eller annet vis. Slik er det også på andre idrettsarrangementer hvor norske lag er representert. Tenk på dette neste gang du er til stede på et større idrettsarrangement - du vil kanskje bli overrasket.

Det er selvsagt veldig positivt at byggenæringen stiller opp og støtter breddeidretten. Uten noen sponsorkroner her og der, er det ikke alle som kan bli med på de viktig arrangementene som går av stabelen i løpet av sommerhalvåret. Virksomhetene får selvsagt mye igjen for å vise seg frem sammen med ekte idrettsglede, men dette er i aller høyeste grad også en del av å vise ekte samfunnsengasjement og virkelig være med å bidra.

Nettopp dette er også med å understreke hvor stor distriktsnæring byggenæringen virkelig er. Over alt hvor det finnes byer og tettsteder er flere virksomheter knyttet til byggenæringen representert. Dermed er det også mange som jobber lokalt og ser verdien av å støtte opp om lokalmiljøet.

Byggenæringen er avgjørende for å holde det norske samfunnet i gang, men det er uten tvil også en viktig støttespiller for å bygge opp ekte idrettsglede rundt om i hele landet.