<p>Arthur Buchardts tårn i Brumunddal blir verdens høyeste trebygg. Illustrasjon: DNB Eiendom</p>

Stor interesse for Buchardts rekordhøye tretårn

Minsteprisen på leilighetene i verdens høysete trebygg blir 2,69 millioner kroner. Salget i Arthur Buchardts miljøskyskraper starter i august, og meglerne merker stor interesse.

- Dette blir verdens høyeste trebygg, noe som i seg selv er enestående. Det er et kjempespennende prosjekt som skiller seg ut. Responsen siden vi la ut prosjektet på nettsidene våre har vært veldig god. Det er mange interessenter, og flere har sendt mail og satt seg opp på lister, sier Endre Juell-Andersen, eiendomsmegler og daglig leder i DNB Eiendom, avdeling Hamar.

Utbyggingen av det 80 meter høye tretårnet ved mjøssiden i Brumunddal starter i 2017, og skal stå klar til innflytting året etter.

Meglerne kan imidlertid allerede avsløre prislappen på de rimeligste leilighetene. Nylig publiserte de også ferske illustrasjonsbilder av både inn- og utsiden av det mye omtalte bygget (se bildegalleri over).

27 leiligheter

- De minste leilighetene selges fra 2,69 millioner kroner. Dette gjelder fem toromsleiligheter på 67 kvadratmeter. Det skal også selges tre- og fireromsleiligheter, men prisen for dem er ikke fastslått ennå, sier han.

Mjøstårnet, som prosjektet heter, skal inneholde i alt 27 leiligheter i de seks øverste etasjene i det 18 etasjer store bygget.

- Nå samler vi inn interessenter, og så er det salgsstart i uke 34. Felles for alle leilighetene er at de får sydvest-vendte store balkonger med en fantastisk panoramautsikt. Jeg tror ikke det blir noe problem å få solgt boligene. De blir nok revet bort ganske fort, sier Juell-Andersen.

Treningsstudio og hotell

I tillegg til leiligheter skal eiendomsinvestor Arthur Buchardts og Moelvens prestisjebygg inneholde alt fra hotell, restauranter og kontorlokaler til treningsstudio og svømmebasseng.

Byggeindustrien har tidligere omtalt at Buchardt i neste byggetrinn vil bygge ytterligere tre leilighetsbygg ved siden av tårnet. Voll Arkitekter er engasjert i prosjektet, og trebygget skal bli et nullutslippbygg.

Les også: 300 meter høyt trehus på ordførerens bord i London

Les også: I gang med Mjøstårn-tomta