Geomatikere / Geodataforvaltere

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7600 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region sør
FylkeFlere fylker
StedSkien/Tønsberg/Drammen
Søknadsfrist20.08.2016

I Statens vegvesen Region sør er det ledig tre faste stillinger innen kart- og NVDB-forvaltning. Stillingene er tilknyttet Geodataseksjonen ved Veg- og transportavdelingen.

Region sør omfatter fylkene Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust- og Vest- Agder. Stasjoneringssted/kontorsted er Skien, Tønsberg og Drammen. Noe reising i Region sør må påregnes.

Arbeidsoppgaver:

Stillingene innebærer oppgaver knyttet til kartforvaltning.

  • Forvaltning av landmålte ferdigvegsdata («som utført data») til Nasjonal vegdatabank (NVDB) og ajourhold av kartdatabase (FKB).
  • Bistå byggeledelse og entreprenør ved mottak og kontroll av ferdigvegsdata («som utført data»). Dette innebærer også veiledning og opplæring.
  • Faglig bistand i forbindelse med landmålingsoppdrag ved avrop på rammeavtale.

Også andre oppgaver ved geodataseksjonen kan være aktuelle.

Den som tilsettes, vil inngå i teamarbeid på Geodataseksjonen. Dette vil sikre god opplæring, kompetanseoverføring og god kontakt med dyktige og hyggelige kolleger.

Nasjonal vegdatabank - NVDB

Hovedmålet med Nasjonal vegdatabank - NVDB er å etablere datasett og verktøy for å understøtte arbeidet med å utvikle, forvalte samt drifte og vedlikeholde det offentlige vegnettet på en god måte. Dette er et viktig datasett som benyttes i mange ulike sammenhenger både i og utenfor Statens vegvesen, som f.eks. i bilnavigasjon og transportplanlegging.

NVDB inneholder data om trafikkmengder og veg-utstyr, samt konsekvenser av vegtrafikken som ulykker, støyforhold og forurensing. Statens vegvesen har ansvaret for vedlikeholdet av informasjon på det statlige og fylkeskommunale vegnettet. Kartverket vedlikeholder informasjonen på det øvrige vegnettet i samarbeid med kommunene.

Se link Statens vegvesens internettside: http://www.vegvesen.no/Fag/Teknologi/Nasjonal+vegdatabank

Kvalifikasjonskrav:

  • Geomatikk-relatert utdanning fra universitet eller høgskole, min 3 år
  • God relevant erfaring er ønskelig, men nyutdannede er også aktuelle. For kandidater med sterk og allsidig praksis fra de aktuelle fagområdene, og gode personlige forutsetninger for stillingen kan kravet til utdanning fravikes.
  • Kompetanse og erfaring knyttet til Geomatikk/GIS og erfaring fra geomatikk i anleggsvirksomhet vil være en fordel. I tillegg er det ønskelig med erfaring knyttet til Nasjonal vegdatabank.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi at den godkjennes av NOKUT (www.nokut.no)

Personlige egenskaper som vil bli vektlagt

  • Gode generelle datakunnskaper
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne
  • Selvstendighet, samarbeidsevne og initiativ

Vi kan tilby:

  • Utviklende oppgaver og godt fagmiljø med gode muligheter for faglig utvikling
  • Et godt og tverrfaglig arbeidsmiljø
  • Introduksjonsprogram og fadderordning
  • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • Pensjonsordning og mulighet for lån i Statens Pensjonskasse

Lønn fastsettes i henhold til Statens vegvesens lønnspolitikk

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi oppfordrer alle som er kvalifisert til å søke jobbe hos oss. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Kontaktpersoner:
Gro Gjervold
mob: +47 47630968

Søk her